Jesenska poroka in njene prednosti

Jesenska poroka in njene prednosti

V Sloveniji so najbolj zaželeni poročni datumi tisti v glavni poletni sezoni. Sevda je razlogov za to veliko. Vse od: navade, tradicije, dokaj predvidljivega vremena, daljših dnevov in toplih temperatur tudi daleč v večerne ure. Ker poletne poroke večina že dobro pozna sem se odločil, da bom danes raje napisal nekaj nasvetov s katerimi bo vajina jesenska poroka popolna.

Preden pa začnem z nasveti pa še nekaj razlogov zakaj je jesenska poroka celo boljša izbira kot poletna. Jeseni so temperature ozračja vsekakor bolj prijazne kot sredi poletja. Z bolj zmernimi temperaturami se jeseni začne tudi barvanje narave in ravno to nam poročnim fotografom omogoča najlepše fotografske kulise za popolne poročne fotografije. Jeseni tudi ni več tisti čas v letu, ko so vsi kje na izletih ali počitnicah. Zato lahko pričakujeta tudi, da se bo lahko več svatov odzvalo če bo vajina izbira jesenska poroka.

jesenska-poroka-porocni-fotograf

Poročno fotografiranje v barviti jeseni

Poročno fotografiranje v barviti jeseni je res neverjetno popolna izbira tako za poročni par kot tudi za poročnega fotografa. Samo poskušajta si predstavljati barve jeseni. Sam sem iz fotografskega vidika vsekakor najbolj navdušen nad jesenjo. Takrat res ni težko ustvariti izjemnih portretov, ker lahko na vsakem koraku najdem popolno ozadje za poročni portret para. Če vama poročno fotografiranje pomeni veliko potem vsekakor razmislita o tem če bo jesenska poroka vajina prva izbira.

jesenska-poroka-porocna-fotografija (1)

Več svatov se bo odzvalo na vabilo

Ko se enkrat zaključi poletje in vsi načrtovani in nenačrtovani pobegi na obalo, v hribe, v tujino in tako naprej sprostijo urnike vajinih svatov bodo ti tudi bolj dosegljivi. Vsekakor vama lahko zagotovim, da bo jesenska poroka imela večji procent pozitivnih odgovorov na vajino poročno vabilo kot pa poletna. Enkrat, ko se vsi vrnemo iz poletnih avantur si ponavadi vzamemo nekaj časa za počitek. Ravno zato je jesen iz tega vidika popolna izbira za poroko. 

Več dosegljivih poročnih lokacij

Če imata nagledano poročno lokacijo, ki vama je pri srcu ampak je zasedena že nekaj let vnaprej jih povprašajta kako pa je z datumi v jeseni. Vse poročne lokacije so ponavadi bolj zasedene poleti kot v vseh ostalih letnih časih. Torej tudi to je lahko velik plus če bo jesenska poroka vajina končna odločitev.

jesenska-poroka

Bolj zmerne temperature skozi dan

Ta razlog pa je največja prednost za tiste, ki jim je vedno vroče. Če samo pomislita kako vama je vroče sredi poletja v toplotno udobnih oblačilih potem pomislita kako bo to v poročnih oblačilih. Ženin bo oblečen v dolge hlače. Zgoraj pa ga bo grelo kar nekaj slojev pod sakojem z dolgimi rokavi. Tudi nevesti pa nebo ravno prijetno v razkošni beli poročni obleki, če bo ozračje razgreto preko 30 stopinj. Seveda tudi to ne bo predstavljalo težave, če bo vajina jesenska poroka potekala ob prijetnih 20 stopinjah celzija.

Na koncu koncev pa je seveda izbira popolnoma vajina in najpomembneje je, da se odločita tako, da bosta uživala vidva, saj bo to vajina poroka!

 

Za tiste pare, ki pa razmišljate o zimski poroki pa sem prav tako napisal nekaj nasvetov in priporočil za intimno zimsko poroko v hribih.