Kako zaščititi telefon med športno aktivnostjo?

[Toc]

Če ste športnik ali rekreativec, potem veste, kako pomembno je, da lahko med vadbo spremljate svoj napredek, poslušate glasbo, uporabljate aplikacije na vašem telefonu ter, da prejemate sporočila in klice. Športna aktivnost pa je lahko tudi nevarna za vaš telefon, da se nebi poškodoval ali da ga nebi izgubili. Zaradi tega je pomembno, da poskrbite za ustrezno zaščito vašega telefona med športom. Ker po navadi ne vemo kam in kako shraniti telefon, da nas med športom nebi oviral a bi ga vseeno lahko uporabljali, je tukaj nekaj možnosti kako zaščititi vaš telefon med vašimi aktivnostmi.

Športne torbice za na pas

Športne torbice za na pas so najbolj priročen in udoben način, kako imeti svoj telefon, ključe, denarnico ali druge drobne predmete pri sebi med športno dejavnostjo. Na trgu je na voljo veliko različnih modelov in velikosti športnih torbic za na pas, zato lahko izbirate med različnimi modeli, materiali in barvami. Te torbice so uporabne skoraj za vse aktivnosti, kot so tek, kolesarjenje, hoja, pohodništvo, rolanje…

športna torbica
Športna torbica za telefon iz neoprena

Športne torbice za na pas imajo običajno več žepov in predelkov, ki vam omogočajo, da varno shranite svoje stvari, medtem ko se gibljete. Obstajajo tudi torbice s posebnim okencem občutljivim na dotik, ki vam omogoča, da upravljate telefon brez, da bi vam ga bilo treba vzeti iz torbice. To vam omogoča, da med vadbo poslušate glasbo, spremljate svoj napredek ali prejemate klice ali preberete sporočilo brez motenj. Nekatere torbice imajo tudi odprtino, skozi katero lahko napeljete žične slušalke, za poslušanje glasbe med vadbo.

Športne torbice za na pas so na voljo v različnih velikostih, zato lahko izberete tisto, ki najbolj ustreza vašim potrebam. Nekatere torbice so dovolj velike, da lahko vanje spravite tudi majhen stekleničko vode ali energijsko ploščico, kar je še posebej priročno za dolge vadbe. Pri izbiri športnega ovitka za telefon je pomembno, da izberete model, ki se dobro prilega vašemu pasu in ostane na mestu med vadbo. Preverite tudi, ali torbica omogoča dovolj zračenja, da se boste med vadbo počutili udobno in sveže.

Športne torbice za okoli roke

Športne torbice za okoli roke zelo podobne kot torbice za okoli pasu, le da si torbico poveznemo okoli roke. Torbice za na roko so običajno narejene iz lahkih in zračnih materialov, ki se udobno prilegajo vaši roki in ne ovirajo vaše aktivnosti. Prav tako imajo tudi nekatere športne torbice za okoli roke posebno okence občutljivo na dotik, ki vam omogoča, da upravljate telefon brez, da bi vam ga bilo treba vzeti iz torbice. To vam omogoča, da med vadbo poslušate glasbo, spremljate svoj napredek ali prejemate klice brez motenj.

Športne torbice za okoli roke so na voljo v različnih velikostih, ki so prilagojene velikostim telefonov in vašim potrebam. Športni ovitki za telefone so narejeni tako, da lahko vanje pospravite večinoma samo telefon, ker če bi vanje pospravili še kaj drugega, bi bila teža velika in bi nas lahko motilo med aktivnostjo. Nekatere športne torbice za okoli roke imajo tudi posebne funkcije, kot so odsevni elementi, ki vam omogočajo, da ste vidni v temi, ali pa so narejene iz vodoodpornih materialov, ki vam omogočajo, da vaše stvari ostanejo suhe tudi v slabih vremenskih razmerah.

Na koncu je pomembno, da izberete športno torbico za okoli roke, ki je kakovostna, trpežna in vam omogoča varno hranjenje vašega telefona med športnimi aktivnostmi. Če boste izbrali pravo torbico, boste med vadbo lahko bolj osredotočeni na svoje cilje in uživali v brezskrbnem gibanju.

Držala za telefon za kolo

Držala za telefon za kolo so izjemno uporabna naprava, ki omogoča varno in enostavno uporabo vašega telefona med kolesarjenjem. Če se radi vozite s kolesom, vam bo držalo za telefon omogočilo, da spremljate vašo pot na zemljevidu, poslušate glasbo, uporabljate GPS in še veliko več, ne da bi morali vaš telefon držati v roki ali ga jemati iz žepa. Držala za telefon za kolo so na voljo v različnih oblikah in velikostih, zato lahko izberete tisto, ki najbolj ustreza vašim potrebam. Nekatera držala so namenjena za uporabo na cestnih kolesih, medtem ko so druga bolj primerna za gorska kolesa ali treking kolesa.

Držala za telefon za kolo so izdelana iz trpežnih materialov, kot so aluminij ali plastika, ki zagotavljajo varno in stabilno namestitev vašega telefona med vožnjo. Nekatera držala imajo tudi dodatne funkcije, kot so vodoodpornost, kar je še posebej koristno v deževnih razmerah. Pri izbiri držala za telefon za kolo je pomembno, da izberete model, ki se dobro prilega vašemu telefonu in ima dovolj trdno namestitev. Preverite tudi, ali držalo omogoča enostavno in hitro namestitev in odstranitev telefona, ter ali vam omogoča dostop do vseh gumbov in funkcij vašega telefona.

držalo za kolo
Eden izmed držalov za uporabo telefona med kolesarjenjem

Držala za telefon za kolo so tudi odličen pripomoček za tiste, ki radi posnamete svoje vožnje ali fotografirajo med kolesarjenjem. Nekatera držala imajo namreč tudi možnost priklopa na stativ, kar vam omogoča stabilno snemanje ali fotografiranje med vožnjo. Na koncu koncev je pomembno, da izberete kakovostno in trpežno držalo za telefon za kolo, ki vam bo omogočilo varno uporabo vašega telefona med vožnjo. S pravim držalom boste med vožnjo lahko brezskrbno uporabljali vaš telefon in se osredotočili na uživanje v kolesarjenju. Za še bolj varno kolesarjenje pa si preberite naslednji blog: Varno kolesarjenje

Vodotesne torbice za telefon

Vodotesni etuiji so nujen dodatek za vse, ki radi preživljajo čas na prostem ob vodi, bazenu ali na plaži. To so po navadi torbice iz nepremočljivih materialov, ki omogočajo varno uporabo vašega telefona tudi v vlažnih ali mokrih razmerah. Vodotesne torbice za telefon so izdelane iz različnih materialov, vključno z gumo, plastičnimi materiali, PVC-jem in drugimi podobnimi materiali. Vsi ti materiali zagotavljajo vodotesno zaščito vašega telefona, obenem pa omogočajo, da lahko vaš telefon uporabljate brez težav. Vodotesne torbice za telefon so na voljo v različnih velikostih, zato lahko izberete tisto, ki ustreza vašemu telefonu. Nekatere torbice imajo tudi dodatne žepke, kamor lahko shranite svoje ključe, denarnico in druge pomembne predmete, ki jih želite imeti pri sebi med aktivnostmi na prostem.

vodotesni ovitek za telefon
Vodotesna torbica je uporabna tudi na bazenu

Vodotesne torbice za telefon so idealne za vodne športe, kot so supanje, vožnja s čolnom, plavanje, ribolov in podobno. Prav tako so uporabne tudi pri drugih aktivnostih na prostem, kot so pohodništvo, kolesarjenje, tek, plezanje in druge. Pri izbiri vodotesne torbice za telefon je zelo pomembno, da torbico pred uporabo preizkusite ali res zadrži vodo in ne zmoči vašega telefona. Poleg tega pa jo pred vsako naslednjo uporabo, preverite da se ni poškodovala, da ne bo prepuščala vode. Poleg tega večina vodotesnih ovitkov za telefon ni namenjena potapljanju v globine ali nenadnim skokom v vodo, kjer pride do visokega pritiska, zaradi katerega se lahko torbica poškoduje ali odpre.

Vodotesne torbice za telefon so odlična investicija za vse, ki se radi ukvarjajo z aktivnostmi na prostem in želijo zaščititi svoj telefon pred vodo in drugimi nevarnostmi. Pravilna izbira torbice bo zagotovila varno uporabo vašega telefona v vseh vremenskih razmerah in med vsemi aktivnostmi na prostem.

VIRI:

(1) GSMArena

(2) Gearjunkie

(3) CNET