Predstavitev gnojila Hesi Bloom Complex, njegova sestava in uporaba

V današnji blog objavi smo se odločili, da vam predstavimo gnojilo za cvetenje Hesi Bloom Complex. Pobližje si bomo ogledali način uporabe in lastnosti gnojila za zemljo ali substrat Hesi Bloom Complex, za fazo cvetenja.

Hesi Bloom Complex gnojilo za fazo cvetenja Hesi Bloom Complex

Ko vaše rastline indijske konoplje dosežejo fazo cvetenja, se povečajo njihove zahteve po makrohranilih fosfor (P) in kalij (K). Takrat začnemo uporabljati gnojila za cvetenje, katera so bogata s temi dvemi makro hranili. Pomembno je tudi, da gnojilo za cvetenje vsebuje tudi mikroelemente ter aminokisline.

Hesi Bloom Complex gnojilo za cvetenje je zelo dobra rešitev za fazo cvetenja marihuane.. To gnojilo vsebuje vse sestavine, ki so rastlinam indijske konoplje potrebne v tej fazi življenja. Poleg makrohranil N, P, K, pa vsebuje tudi Mg in Ca ter mikrohranila v sledovih.

Prav tako pa Hesi Bloom Complex v fazi cvetenja indijske konoplje dovaja rastlinam tudi nujno potrebne aminokisline in vitamine. Aminokisline in vitamini odlično spodbujajo razvoj indijske konoplje. Vse sestavine skupaj naredijo vašo marihuano mnogo bolj bujno z obilo vršičkov, ki so polni in težki. Ker so delci gnojila za zemljo Hesi Bloom Complex zelo majhni, jih rastline indijske konoplje absorbirajo v celoti. (1)

Uporaba in sestava gnojila za cvetenje Hesi Bloom Complex

Pri uporabi tega gnojila za cvetenje na pH vrednost ni potrebno paziti, saj vsebuje sestavine ki delujejo kot pH korektor. Uravnavamo le pH vode za zalivanje v katero zmešamo hranila, katera naj bo raje rahlo kisla. Narejen je tako, da indijska konoplja lahko posrka vsa dostopna hranila v bolj kislem pH. Po Hesi tabeli gojenja dodajamo Bloom Complex od prvega tedna cvetenja. Dodajamo ga vse do predzadnjega tedna ko izvedemo “izplakovanje rastlin” s tujko flush. Pri gnojenju s tem gnojilom ni potrebno paziti na EC vrednost (electrical conductivity) ali električna prevodnost. Razlog leži v uporabi mineralnega in organskega dušika v gnojilu, katero zagotavlja nizko EC vrednost. Ker se Hesi Bloom Complex ne dozira glede na EC, je potrebno paziti da odmerkov ne prekoračimo.

V vodo za zalivanje zmešamo 5 ml Bloom Complex na 1 l vode. Za podrobnejša navodil glejte opombo št. 2 Hesi Grow Schedule

Proizvajalec priporoča dodajanje izdelka Hesi Phosphorus Plus Grinšot od 4. tedna cvetenja pa vse do predzadnjega tedna, za boljše rezultate.

Uporaba in sestava gnojila za cvetenje Hesi Bloom ComplexSestava:

Gnojilo Hesi Bloom Complex je sestavljeno iz N, P in K v razmerjih opisanih spodaj. Poleg makro hranil vsebuje tudi mikrohranila v sledovih, vitamine, sladkorje in aminokisline.

N:P:K  3:3:4

  • 3,0% N Dušik
  • 2,6% P2O5 Fosfor
  • 3,6% K2O Kalij
  • Vsebovana makro hranila: magnezij, kalcij, žveplo
  • Mikrohranila v sledovih: kelirani železo, mangan, cink, bor, molibden in baker v stabilni obliki (kelati)
  • vitamini B1, B2, B6
  • rastlinski sladkorji
  • aminokisline (2)