4 glavne lastnosti Biobizz Fish Mix in kdaj ga uporabljamo

Med Biobizz gnojili za rast zelo izstopa organsko gnojilo Biobizz Fish Mix. Narejeno je iz kompostiranih ostankov rib, brez dodajanja umetnih gnojil. Tudi v samem postopku izdelave niso uporabljana nobena umetna sredstva. Zato je ta izdelek 100% ekološkega izvora. Gnojilo je primerno za vse medije in načine gojenja od gojenja v zemlji pa do gojenja v hidroponiki.

Biobizz Fish Mix

4 glavne lastnosti Biobizz Fish Mix

Biobizz Fish Mix je organsko gnojilo narejeno na osnovi ribjih ostankov, katere ribja industrija navadno zavrže. Kompostirani ostanki rib so sicer zelo dobro gnojilo, katero izboljšuje lastnosti substrata. Poleg ribjega komposta pa gnojilo vsebuje tudi mešanico ekstrakta sladkornega trsa.

Data sheet Fish Mix

1. Fish Mix deluje kot izboljševalec zemlje

Prisotnost ribjega komposta ali ribje emulzije in ekstrakta sladkornega trsa spodbudi rast mikroorganizmov v njej. Mikroorrganizmi v zemlji predelajo hranila in ostanke hranil, tako da so le ta rastlinam bolj dostopna.

2. Poveča število dobrih bakterij v zemlji

Zaradi ugodnega delovanja mikroorganizmov v zemlji se poveča razmnoževanje dobrih bakterij v substratu. Ker vsebuje tudi aminokisline in mikroelemente, se ta proces še toliko bolj ojača.

3. Izčrpano zemljo ponovno oživi

Biobizz Fish Mix je idealno zdravilo za izčrpano zemljo, saj po njegovi uporabi zemlja ponovno zaživi. Mikrobi v zemlji oživijo in začnejo še bolj delati. Mikroelementi v gnojilu pa dodajo še nujno potrebna hranila, zato da lahko zemlja ponovno oživi.

4. Pospešuje vegetativno rast rastlin

Ko je zemlja dobro kolonizirana z bakterijami in so dodani mikroelementi in aminokisline, lahko rastlina zdravo raste. Zato se pospeši vegetativno rast rastlin ter spodbudi njihov imunski sistem. Tako bodo rastline lepe, močne in predvsem zdrave.

Primeren je za indoor in outdoor gojenje

Biobizz Fish Mix je gnojilo, katero je primerno za notranje gojenje (indoor) hkrati pa tudi za zunanje gojenje (outdoor). V obeh primerih bo izboljšal kvaliteto zemlje ter pospešil razvoj mikrobov v njej.

Kdaj uporabljamo Biobizz Fish Mix

Lahko ga uporabljamo od 2 tedna rasti rastlin pa vse do konca rasti. Proizvajalec sicer svetuje zamenjavo Biobizz Fish Mix z Biobizz Grow v fazi cvetenja, za boljši vonj pridelka. Če ga uporabljamo v dobro pognojeni zemlji kot je All Mix, dodajamo 1 ml na 1 l vode. Če pa uporabljamo nepognojeno zemljo, kot je Light mix pa dodajamo 2 do 4 ml na 1 l vode.

Gnojilo lahko uporabljamo tudi za foliarno gnojenje, torej pršenje gnojila po listih rastline. (A)