Kako optimizirati novo spletno stran?

Odločili smo se za novo spletno stran, dobili smo vse kar smo želeli. Lep dizajn, usklajene barve, enostavno navigacijo, lepe slike, kontaktne obrazce in še vse ostalo, kar pač mora biti na konkurenčni spletni strani. A tukaj se delo na spletni strani šele začne! Vse kar objavljamo, tako blog zapise, kategorije, opise izdelkov in slike, mora biti tudi pravilno optimizirano, drugače naša nova, lepa spletna stran, ne bo vidna na prvih straneh Googla! V današnjem članku se bomo posvetili temi, kako optimizirati novo spletno stran in kdo nam jo bo optimiziral.

Dodatne informacije o trženju preko interneta, o izboljšanju učinkovitosti spletne strani iz vidika prodaje in iz vidika spletnega marketinga, predvsem na Googlu, dobite tudi na Matija Zajšek marketing spletni strani.

Kako optimizirati novo spletno stran, da bomo vidni na prvih straneh Googla?

SEO ali optimizacija spletnih strani pomeni doseganje največje učinkovitosti delovanja spletne strani. Vlaganje v spletno optimizacijo, je za resne podjetnike skoraj nujno, če želijo postati in ostati konkurenčni, ter ves čas pridobivati nove in kvalitetne uporabnike.

Ponudniki spletne optimizacije pri svojem delu uporabljajo različne postopke. Največji poudarek je na optimizaciji za iskalnike in analizi spletnega mesta.

Optimizacija je izredno pomembna tudi pri načrtovanje spletne strani. Pogosto se zgodi, da spletno stran zaradi slabe postavitve, z optimizacijo v bistvu prenovimo.

SEO ni preprost in ni dovolj, da ponudnik optimizacije uredi spletno stran po točkah in zaključi projekt.

Ves čas je potrebno spremljati mnoge  parametre, narediti analize in primerjati rezultate pred optimizacijo in po njej. (1)

Samo z analizo rezultatov bomo vedeli, ali je bila optimizacija uspešna ali ne. Zaradi hitrega razvoja informacijske tehnologije in stalnih sprememb,  je SEO proces, ki se ves čas izvaja in se nikoli ne zaključi.

Zakaj je tako zelo pomembno, da novo spletno stran pravilno optimiziramo?

Odgovor je čisto preprost! Zaradi izrednega povečanja novih spletnih strani, ki se predstavljajo na spletu, enostavno ni več dovolj, da samo postavimo stran in čakamo na obisk. (2)

Potrebno je poskrbeti, da se naša spletna stran pojavi med zadetki na prvi strani, saj ljudje običajno pogledajo samo zadetke, ki se pri prikažejo.

S tem imajo manj dela, manj klikanja in porabijo manj časa. Običajno so obiskovalci spletnih strani tudi prepričani, da so članki, blogi ali oglasi, ki se pojavijo med prvimi, tudi najboljši.

Izdelovalci spletnih strani morajo seveda slediti trendom in pri postavitvi nove spletne strani upoštevati osnovne smernice spletne optimizacije, a ostane še mnogo prostora za izboljšave.