Ali se splača najeti poročno organizatorko?

Ali se splača najeti poročno organizatorko?

Organizacija poroke je zelo prijetno opravilo. Večina (predvsem nevest) si svojo poroko predstavlja že od svojega otroštva! Veliko je idej in ciljev, ki se jih nabere skozi celotno planiranje in dokler ne pride do zaroke in za tem do organizacije poroke si težko predstavljamo koliko dela je s tem, da si organiziramo popolno poroko. Poročna organizatorka več desetkrat na leto opravi takšno nalogo. Poleg tega vsakič opravi takšno nalogo za popolnoma drugačne pare s popolnoma različnimi željami. Poleg tega pa poročna organizatorka pozna vse poročne ponudnike in vama tako lahko predlaga najboljše. V nadaljevanju vama naštejem več razlogov zakaj se odločiti, da bo poročna organizatorka sestavila vajino popolno poroko.

porocna-organizatorka

Poročna organizatorka pozna poročne lokacije

Katero poročno lokacijo izbrati? Ali vama bodo dovolili takšno zabavo kot si jo vidva želita? Ali imajo svojega kuharja ali najamejo catering? Ali delajo samo z določenim cateringom in si ne smeta najeti svojega? Ali imajo možnost prenočitve za vaju? Ali imajo možnost prenočitve za vajine goste? Njihovi pogoji za poroko pri njih? Kakšne cene imajo?

To so le nekatera vprašanja, ki si jih bosta postavljala, ko bosta iskala popolno poročno lokacijo. Ali nebi bilo popolno če bi lahko odgovore na vsa ta vprašanja in še več dobila na enem mestu? In to za več poročnih lokacij naenkrat! Torej vama ostane le še, da jih primerjata med seboj in ugotovita katera vama po specifikacijah najbolj odgovarja. Za tem pa vaju bo izkušena poročna organizatorka pospremila na izbrano lokacijo. Predstavila vama jo bo tako kot si jo vidva želita spoznati. Ob tem pa vama bo predstavila tudi gostitelje in predlaga vse kar si vidva želita.

Kako se odločiti za poročnega fotografa

Po kakšnem standardu se odločiti za poročnega fotografa? Poročni fotografi imamo različne stile obdelave fotografij. Prav tako pa tudi na poročni dan ne ustvarjamo vsi na enak način. Nekateri poročni fotografi fotografirajo zgolj dokumentarno in se tudi potrudijo, da so čim manj opaženi med fotografiranjem. Spet drugi veliko fotografirajo z bliskavicami in se radi postavijo med vaju in svate. Tako vsi vedo, da je fotograf prisoten in je odziv na fotografijah povsem drugačen kot pri dokumentarnem fotografu.

Vse te podrobnosti bo poročna organizatorka dobro vedela in hitro bo vedela kateri poročni fotograf je pravi za vaju. Vsekakor pa vama bo predlagala fotografe s katerimi je že sodelovala in kateri so dokazali na prejšnjih porokah. Je lahko še kaj boljšega kot to, da imata nekoga, ki je že testiral ostale poročne ponudnike in vama ni potrebno skrbeti za njihove izkušnje.

porocna-organizatorka

Si želita klasične poroke, kulinarične popolnostim, nore zabave?

Mogoče še nista prepričana kakšno vsebino si želita na svoj poročni dan. Mogoče bi imela vsega po malo. Saj je dan dolg in bo dosti časa za vse kar si bosta zamislila. Jaz bi vama svetoval, da ne eksperimentirajta na svoj poročni dan. To je lahko preveč tvegano in na koncu bosta razočarana. Bi imela klasično poroko zaradi svoje družine, ki verjame v to, da mora biti vse tako kot je bilo tudi v prejšnji generaciji? Ob tem pa sta navdušena nad odlično hrano. Imata pa prijatelje, ki so čisto nori žurerji in bodo plesali vse do sončnega vzhoda. Kako vse to skombinirati? Mislita da bodo ti vajini žurerji zdržali skoraj dva dneva na nogah?

Izkušena poročna organizatorka vama bo že skozi pogovor odprla oči. Ob tem pa vaju bo tudi prebrala in vama lahko predlagala kaj je tisto kar je najbolj smiselno vključiti na vajino poroko. Če si želita rustikalne poroke na Štanjelu vama mogoče ne bo predlagala DJja, ki bo celo noč predvajal pop glasbo. Mogoče vama bo namesto tega predlagala jazz, ki bo veliko bolj pasal v okolje. Tako bosta hitro ugotovila če je to tisto kar si vidva želita. Če si želita popolne kulinarične izkušnje vama bo poročna organizatorka mogoče predlagala, da si prebereta blog zapis o poroki v galeriji okusov goran vk weddings.

Poročna organizatorka je vajina zvesta spremljevalka na poti do vajin popolne poroke

Fotografiral sem že vsaj 200 porok in vsekakor vama moram povedati, da je so vse poroke, ki so bile odlično organizirane bile bolj uspešne. Mladoporočenca sta bila bolj sproščena in sta lahko uživala v svojem popolnem dnevu. Svati so imeli vse kar so potrebovali in to se je tudi poznalo na njihovem veselju na poročni zabavi. Vsi poročni ponudniki so bili obveščeni o tem kaj kdo dela in vse je teklo tako kot je bilo dogovorjeno. Vedno je potrebno uskladiti poročnega fotografa in njegove želje po fotografiranju ob sončnem zahodu z gostinci in njihovo potrebo, da hrano dostavijo svežo in najboljšo kar se da! Kdo bo za to bolje poskrbel kot poročna organizatorka, ki je tam samo zato?

Zavedam se, da vsi moramo kdaj kje prihraniti. Verjemita pa mi, da se ne splača varčevati na svoj poročni dan na ta način, da bo ta na koncu uničen in bosta imela le slabe spomine na njega. Prepustita poročni organizatorki, da poskrbi za vajin popoln poročni dan. Poročni fotografi pa bomo poskrbeli, da bosta imela popolne in predvsem lepe spomine na vajin poročni dan!

porocna-organizatorka