Omega 3 maščobne kisline nasveti – 7 TOP nasvetov

Spodaj so opisani za omega 3 maščobne kisline nasveti.

Omega-3 maščobne kisline so skupina polinenasičenih maščobnih kislin, ki so pomembne za številne funkcije v telesu. Omega-3 maščobne kisline EPA in DHA najdemo v morski hrani, kot je mastnih ribah (na primer losos, tuna in postrvi) in školjkah (na primer, rakovice, školjke in ostrige).

Drugačno omega-3, ki se imenuje ALA, je mogoče najti v drugih živilih, vključno z nekaterimi rastlinskimi olji (npr, oljne repice in soje). Omega-3 so na voljo tudi v obliki prehranskih dopolnil na primer, prehranska dopolnila, ki vsebujejo ribje olje, vsebujejo EPA in DHA, in prehranska dopolnila z lanenim oljem, vsebujejo ALA.

omega 3 maščobne kisline nasveti

Zdravstvene koristi omega-3 prehranskih dopolnil so nejasne.

Omega 3 maščobne kisline nasveti

Tu je 7 nasvetov, ki jih je treba vedeti o omega 3 maščobnih kislinah

Rezultati študij prehrane, bogate z morskimi sadeži (rib in školjk) in bolezni srca zagotovljajo zmerne dokaze, da so ljudje, ki jedo morsko hrano vsaj enkrat na teden, manj verjetno izpostavljeni smrtnosti zaradi bolezni srca, kot tisti, ki redko ali nikoli ne jedo morskih sadežev.

Smernice hranil za povprečne Evropejce vključujejo novo priporočilo, da bi morali odrasli jesti 8 ali več unč različnih morskih sadežev na teden, saj to zagotavlja vrsto hranil, vključno z omega-3 maščobnimi kislinami. Manjše količine so priporočljive za majhne otroke, in obstajajo posebna priporočila za nosečnice in doječe matere.

Podatki kažejo, da so morski sadeži bogati z EPA in DHA, vendar dopolnitve EPA in DHA niso pokazale, da morski sadeži ščitijo pred boleznimi srca.

Leta 2012, sta dve skupini znanstvenikov analizirali raziskavo o učinkih EPA / DHA dodatkov na tveganja za nastanek bolezni srca. Ena skupina je analizirala samo študije pri ljudeh z anamnezo bolezni srca, druga skupina je analizirala študije pri ljudeh tako z ali brez zgodovine bolezni srca.

Pregled znanstvene literature ugotovlja, da EPA in DHA, vrste omega-3 najdemo v morskih sadežih in ribjem olju, slednje pa žal zagotavlja le skromno pomoč pri lajšanju simptomov revmatoidnega artritisa.

V študijah, vključenih v pregled, je veliko udeležencev poročala, da, ko so bil brez ribjega olja, so imeli krajše jutranje okorelosti, manj oteklin in bolečin ter manjšo potrebo po protivnetnih zdravilih za nadzor nad simptomi.

Hranilna vrednost morskih sadežev je zlasti pomembna v času rasti in razvoja ploda, kot tudi v zgodnjem otroštvu in mladosti.

Omega 3 maščobne kisline – dejstva (video)

Nosečnice in doječe ženske bi morale omejiti količino belega tuna (označeno kot “bela tuna”), na ne več kot 6 unč na teden. Ne bi smele jesti toliko morskega psa, mečarice in skuše.

V teku so raziskave o omega-3 maščobnih kislinah in povezavi z boleznimi možganov in oči, vendar ni dovolj dokazov za zaključke o učinkovitosti omega-3 za te pogoje.

DHA igra pomembno vlogo pri delovanju možganov in oči.

Raziskovalci so aktivno odkrivanje možnih koristi DHA in drugih omega-3 maščobnih kislin pri preprečevanju in zdravljenju različnih možganskih bolezni, šele začeli razvijati.

Obstajajo namreč nasprotujoči dokazi si o tem, ali morda povezava obstaja med maščobnimi kislinami omega-3, ki jih najdemo v morskih sadežih in ribjem olju (EPA / DHA) in povečanim tveganjem za raka na prostati. Dodatne raziskave o pridružitvi omega-3 kot tveganja za nastanek raka prostate so v teku.

Zaključek: Vključno z morskimi sadeži v vaši prehrani je morska hrana načeloma zdrava. Ali omega-3 maščobne kisline koristijo, je negotovo.

Če razmišljate o omega-3 dodatkih, se posvetujte s svojim skrbnikom zdravstvenih storitev. Slednje je še posebej pomembno, da se posvetujte s svojim zdravnikom, če ste noseči ali dojite, če jemljete zdravila, ki vplivajo na strjevanje krvi, če ste alergični na morsko hrano, ali, če razmišljate , da bi svojemu otroku dali omega-3 dodatek .

Priporočamo še:

Omega 3 facts – WEB MD
7 reči, ki jih moramo vedeti o omega 3 maščobnih kislinah – NIH

Če vas zanimajo dodatni za omega 3 maščobne kisline nasveti, se priporočamo, da se nam oglasite čez kontaktne možnosti.