Čestitka za rojstni dan otroku – kako jo hitro izdelati?

Čestitka za rojstni dan otroku je živahna čestitka, živih barvnih tonov, ki bodo razveselili otroško srce. Pomembno je, da ima otrokom ljube motive, njihovo »jubilejno« številko in pše kakšen pisan dodatek. Izdelava je lahko silno preprosta, če se jo lotiš s pravimi pripomočki in ustvarjalno voljo.

Naj bo naš projekt čestitka za 1 rojstni dan

Čestitka za 1 rojstni dan je ponavadi zelo modra ali roza, kajti tehnično gledano gre še za »skoraj« dojenčka, ki svet dojema drugače kot ga mi. Zato so ponavadi tovrstne čestitke izdelane po klasičnem modro/roza principu. Uporabimo osnovo za voščilnice, na prednjo stran dodamo roza ali moder list, nanjo pa s štampiljko odtisnemo kakšen motiv ali napis. Ponavadi so to roputuljice, kocke ali kakšen drug prvinsko dojenčkast motiv. Vse skupaj pobarvamao z markerji, dodamo še kakšen scrapbook dodatek, kot so nalepke, bleščice, perlice…

Kaj pa čestitka za rojstni dan otroku, ki je starejši?

V tem primeru pa že gre za leta, ko otroci drugače gledajo na svet, tedaj je potrebno tudi rojstnodnevno čestitko prilagoditi njihovim interesom. Torej ne sledimo roza-modri postavitvi, ampak uporabimo klasične žive ali pastelne odtenke. Fantje imajo radi superjunake, dekleta pa punčke in samoroge. Tovrstne štampiljke najdete v vsaki ustvarjalni trgovini, tako da ne bo težko. Potrebujete še kakšen napis štampiljke s slovenskim napisom in na koncu kakšen gumb, vrvico, perlico, kamenček… Seveda na pozabite na jubilejno številko. V tem primeru priporočamo, da jo izrežete iz papirja, če pa imet strojček za izrezovanje, kot je na primer cuttlebug, potem le posezite po njem. Obstaja ogromno šablon s katerimi lahko izrežete najrazličnejše številke.

Čestitka za rojstni dan otroku je projekt, ki ne vzame veliko časa, naredi pa nam in obdarovancu veliko veselja. Če bomo tudi darilo zavili v barvi čestitke, bomo zagotovo uspeli in pritegnili pozornost. Sedaj pa domišljijo na plan in veselo na delo! (1)