DPF FILTRI in EGR VENTILI predstavitev

DPF FILTER  in EGR VENTIL predstavitev

DPF filter EGR VENTIL in vsi rezervni avtodeli online na enem mestu. Hitra dostava originalnih in kvalitetnih avtodelov. www.kruno.si

Kolikšna je življenjska doba DPF filtrov?

Za dolgo življenjsko dobo filtra trdih delcev je potrebno tudi redno vzdrževanje v servisnih delavnicah. Motorno olje je zelo pomemben dejavnik pri servisnem vzdrževanju tudi iz vidite zaščite filtra trdih delcev in kompletnega motorja in vseh sistemov in podsitemov motorja.

Motorno olje, ki ga uporabljamo v vozilih z filtrom trdih delcev mora biti odobreno in predpisano od proizvajalca posameznega avtomobila. Ta olja so izdelana po posebnih standardih. V proizvodnem procesu se dodajajo aditivi, ki omogočajo največjo možno kvaliteto motornega olja tudi v posebnih pogojih regeneracije. Naj bolj pomembno je vsebnost žvepla. V teh motornih oljih naj ne bi bilo nič žvepla ali žveplovih spojin. Iste povečujejo lepljenje delcev v filtru trdih delcev in s tem skrajšajo dobo delovanje

Vsi rezervni avtodeli online na enem mestu. Hitra dostava originalnih in kvalitetnih nadomestnih avtodelov.
Lep prikaz sestava kjer je DPF filter

Kakšno vlogo igra EGR ventil?

EGR ventil je v procesu pomemben faktor, ki pomaga pri čiščenju sistema filtra trdih delcev.

Če ne deluje ali je njegovo delovanje nepravilno se DPF filter trdih delcev bistveno hitreje polni s trdimi delci.

Ne delovanje EGR ventil povzroča tudi višjo porabo goriva in nečistost v celem izpušnem sistemu vključno s filtrom trdih delcev.

V izpušnem sistemu je pred filtrom trdig delcev tudi katalizator. Ki se v primeru nedelovanja EGR ventila zamaši in dodatno slabša razmere in možnosti za doseganje čistega izpuha.

Velik težav pri delovanju filtra trdih delcev in EGR ventila povzroča tudi prekomerna ali izključna vožnja po mestu.

EGR ventil
EGR ventil

Kdo je največji sovražnik EGR ventila?

Kratke poti, večkratno zaganjanje motorja in delovanje pri katerem se izpušni sistem ne segreje na delovno temperaturo so vzroki za težave in dodatne stroške vzdrževanja. Priporočeno je občasno narediti vožnjo po avtocesti vsaj 100 kilometrov in ob tem omogočiti izpušnemu sistemu možnost za prisilno regeneracijo in čiščenje.

Čiščenje filtra trdih delcev naj bo zaupana profesionalcem in izobraženim serviserjem, ki bodo to opravili na pravi način. Strokovnost je pomembna zaradi strupenosti in škodljivosti vseh preparatov, ki se uporabljajo pri čiščenju filtra trdih delcev. Ne nazadnje je tudi varno skladiščenje in razgradnja vseh teh tekočin in ostankov iz filtra trdih delcev zelo pomembna za vse nas.

avtodeli kruno.si
avtodeli kruno.si