Hotel TV sistem – kaj sploh to je in kako deluje ?

Ste se kdaj vprašali, kako deluje t.i. Hospitality oz. hotel TV sistem?

Storitve, ki jih ponujajo TV sistemi v hotelih, so mnogo več, kot le način zagotavljanja zabavnih možnosti za hotelske goste. Ponudniki kabelske televizije za hotele ponavadi ponujajo rešitve, ki vključujejo interaktivne storitve (in v nekaterih primerih tudi poslovne storitve) za ljudi, ki morajo ostati povezani. Tudi medtem, ko so na poti. Hotel TV povezave so več, kot le modificirane poslovne ali potrošniške rešitve. Ti so po meri narejene z namenom, da bi uporabnikom ponudile vrsto podatkov in rešitev, ki jih gostje ne bodo mogli najti nikjer drugje.

Hotel TV sistemi: Breaking Down

V tradicionalni konfiguraciji bi moral biti vsak televizijski sprejemnik v stavbi, ki bi jo želeli ponuditi v kombinaciji s kabelsko televizijo, priključen na nekakšen set top box. Ponudniki storitev kabelske televizije pošiljajo avdio in video informacije v stavbo v centralno enoto, od koder se posamezni kanal posreduje na vsak televizor.

V objektih, kot je hotel z več sto televizorji, bi bilo to nedopustno. Zaradi tega so v hotelskih televizijskih sistemih vsi TV aparati povezani na osrednji “kup” box-ov, ki se nahajajo v temu namenjenem prostoru v stavbi. Vsak “box” vedno predvaja en kanal in vsakič, ko se gost preklopi na ta kanal, dostopa do vira iz ciljne enote.

Večina hotel TV sistemov, za zagotavljanje vsebin za svoje goste, uporablja satelitsko ali kabelsko televizijo . Podrobnosti, kot so kakovost slike, razpoložljivost kanalov (vključno s kanali SD in HD) in ali je HD definiran kot 720p ali 1080p, so odvisne od samega ponudnika storitve.

hotel tv
Dober hotel TV sistem ponuja uporabnikom zanimivo izkušnjo, ki je precej drugačna, kot so je navajeni od doma.
Kako pa je s IP  (Internet Protocol Television) hotel TV sistemi?

IP hotel TV rešitve so posledica razvoja tega koncepta. Namesto uporabe koaksialnih kablov, se za predvajanje televizijskih signalov v IP hotel TV sistemih omogoča prenos avdio in video podatkov preko istih kablov, ki se uporabljajo tudi za zagotavljanje internetne povezave. To preprosto imenujemo Internet Protocol Television (IPTV).

Glavna prednost tega je, da se vse digitalne storitve lahko integrirajo (telefon, internet, televizija in še kaj več)v enotno, bolj zanesljivo izkušnjo.

Rešitve ponudnikov storitev

Kabelska podjetja ponujajo rešitve, ki gostinskim ustanovam omogočajo širok razpon storitev, ki presegajo tradicionalne televizijske vsebine, med drugim tudi:

  • lokalne novice in vremenske informacije,
  • informacije o lokalnih znamenitostih in zanimivostih,
  • naprednejše, interaktivne hotelske storitve,
  • video igre,
  • aplikacije, povezane z internetom,
  • storitve najema filma,
  • portal za hotelske ugodnosti in še več…

O hotel TV sistemih govori tudi Wikipedia.