Kaj je Canna Terra Vega gnojilo za rast in kako ga uporabljamo

Vrhunsko gnojilo za zemljo Canna Terra Vega je gnojilo za rast rastlin. V fazi intenzivne rasti rastlin, le te potrebujejo hranila, ki so namenjena fazi rasti. To gnojilo je sestavljeno prav za ta namen, saj vsebuje vsa potrebna hranila za to fazo razvoja rastline. V fazi rasti so najbolj pomembna makrohranila dušik (N) in kalij (K).Canna Terra Vega

Canna Terra Vega gnojilo za rast – Kaj je

Canna Terra Vega je vrhunska profesionalna mešanica hranil, katera je namenjena rastlinam v fazi vegetativne rasti. To gnojilo zagotavlja bujen razvoj rastline v fazi rasti.

Rastlinam omogoči, da ustvarijo mnogo novih poganjkov ter zdrav on obilen razvoj koreninskega sistema. Razvito je posebej za gojenje rastlin v zemlji ter substratih, ter za gojenje rastlin v posodah.

Sicer je primerno za indoor gojenje in outdoor gojenje rastlin, vendar je namenjeno gojenju v posodah. Zagotavlja zelo visoko absorpcijo hranil in vode že od samega začetka gnojenja.

Razlog tiči v dejstvu, da je Canna Terra Vega gnojilo za rast bogato z različnimi dušikovimi spojinami, katere se lahko takoj absorbirajo. Poleg dušika pa vsebuje tudi mnogo kelatov železa ter ostala mikro hranila v sledovih.

NPK razmerje tega gnojila je 3:1:4 ima pa dodana sekundarna hranila ter mikro hranila v sledovih.

Oglejte si še predstavitev gnojila hesi bloom complex

Kako uporabljamo Canna Terra Vega gnojilo za zemljo in substrat

V tem poglavju vam bomo razložili, kako uporabljamo gnojilo Canna Terra Vega in na kaj moramo paziti pri njegovi uporabi.

Embalažo pred uporabo gnojila dobro pretresemo, da se zmešajo vse aktivne komponente. Šele nato, lahko gnojilo zmešamo z vodo za zalivanje. EC prevodnost Terra Vega gnojila raztopljenega v vodi je med 0,9 – 1,6 mS (= EC koncentrata + EC vode), če ga morate uravnavati. Razropini uravnamo pH na vrednost med 5,8 – 6,2, kar je optimalno za indijsko konopljo.

Če rastline gojimo v manj pognojeni zemlji, dodajamo to gnojilo pri vsakem zalivanju rastlin vsak dan.

Če pa gojimo v dobro pognojeni zemlji, dodajamo to gnojilo na 1 do 3 dni ob zalivanju.

Vir: Terra Vega – Canna UK