Kaj je fantovščina

Definicija pravi, da je fantovščina zabava za moškega, ki se bo v kratkem poročil, na katero so ponavadi povabljeni le moški. Nekateri ji pravijo tudi stag zabava ali stag vikend. Neverjetno zabavna fantovščina je vsekakor posebna dogodivščina, ki se lahko odvije skoraj kjerkoli, tudi v Paintball Ljubljana, kjer je nepozaben dan zagotovljen.

Že Špartanci so praznovali ženinovo zadnjo noč samskega stanu z večerjo in govori. Prve prave fantovščin -e so se začele v 19. stoletju, kjer je bila obvezna črna kravata, praviloma jo je organiziral ženinov oče. Glavni del je bil njegov govor v čast bodoči nevesti in ženinu. Od nekje 1980 naprej pa so se fantovščin -e drastično spremenile, tudi načini praznovanja in organiziranja fantovščin -e se razlikuje od države do države. Tudi v Sloveniji imamo na voljo ogromno prostorov in dejavnosti, ki jih lahko uporabimo pri načrtovanju fantovščin -e.

Fantovščina

Kdaj se praznuje fantovščina

Fantovščina se običajno organizira in praznuje nekje 1-4 mesece pred poroko. To je le običaj, ni pa pravilo, lahko je le nekaj dni pred velikim dnem. Odvisno je seveda od tega, kako obsežna bo fantovščina in koliko priprave je zanjo potrebne. Prav tako je dobro v naprej pripraviti okvirne ideje, saj so skoraj povsod potrebne rezervacije.

Dilema – povabljenci

Ko se odločimo za prostor in aktivnost, ki bo na fantovščini, se je potrebno še odločiti, koga vse povabimo na zabavo. To je najverjetneje najpomembnejši del, a velikokrat spregledan. Najbolje je, da ženin sam predlaga, koga vse želi imeti na svoji nepozabni fantovščin -i. Dilema se pojavi pri starših, ali povabiti ženinovega ter nevestinega očeta ali ne. V primeru manjše in razmeroma mirne fantovščine, se bosta ženinov in nevestin oče zagotovo z veseljem odzvala na povabilo.

Nekaj napotkov za neverjetno zabavno fantovščino

  • Ne pustimo, da ženin karkoli plača.
  • Organizirajmo nekaj drugačnega, nepredvidljivega.
  • Ključ do izjemne fantovščin -e je v dobrem planiranju vsaj nekaj tednov ali mesecev prej.
  • Ne pustimo, da bi ženin naredil nekaj, kar bi kasneje obžaloval.

Neverjetno zabavna fantovščina so sanje vsakega ženina. Ta naj bo v prijetni družbi, s kančkom norosti in seveda veliko dobre energije. Ni težko najti ideje kaj početi na to nepozabno noč, zares krasno fantovščin -o pa se lahko organizira tudi v Paintball Ljubljana.