Katere so najpogostejše priložnosti, ko podarjamo šopek rož?

sopek-roz

Šopek rož je zagotovo je najpogosteje podarjeno darilo. No, vsaj ženskam. Če bi se ozrli še k darilom, ki jih poklanjamo moškim, slika zagotovo ne bi bila enaka. Bolj malo je takšnih moških, ki bi bili navdušeni nad šopkom rož! Ampak, so pa zadnje čase tudi fantje navdušeni nad zelenimi lončnicami. … Posledice korona virusa, pravijo. 🙂

Šopki se poklanjajo ob najrazličnejših priložnostih. Večinoma najraje tistih srečnih. A vendar, tudi ob tistih manj srečnih podarjamo šopke rož. Tudi ko odhajamo na pokopališča s seboj nesemo šopek rož, denimo. Zdi se, da so šopki pravi spremljevalci življenj in vseh življenskih situacij.

V spletni trgovini Sanjskega šopka boste našli pravo zbirko šopkov, za vse priložnosti, različnih barv, dišav in oblik. Tudi današnji zapis bo namenjen prav temu – pregledu kaktere so tiste priložnosti, ko šopek poklanjamo. 

 

Šopek rož za rojstni dan

 

Najpogostejša priložnost, da podarimo šopek je seveda rojstni dan. Na žalost pa se je že izkazalo, da je šopek za rojstni dan tudi najbolj preprosta in hitra izbira. Pa je to prav?

Seveda ne, šopek za rojstni dan bi moral biti unikaten, poseben, zanimiv, drugačen. Ne tak, za katerega namenimo 2 minuti. Kajti, če je tak, potem je prav tako kot, da gremo v trgovino in kupimo prvo čokolado, ki go zagledamo. Po možnosti nas trgovci še naivno nagovorijo z dejstvom, da so to posebni izdelki za rojstni dan. No, ne nasedajte tovrstnim zadevam.

Šopek za rojstni dan naj bo posvečen in narejen s pravim in iskrenim namenom. Saj veste, da se po nesreči ne zgodi, da slavljenka ne dobi dveh istih šopkov iz iste trgovine. Nelagodna situacija, kaj? 

 

Šopki za materinski dan

 

Rože so v prvem planu, ko govorimo o darilih za materinski dan. In to ne samo v Sloveniji, ampak po celem svetu. To verjetno pove tudi dejstvo, da se ob prazniku mam, po celem svetu proda največ rož. 

Rože imajo svojo moč. Njihova sporočilnost je zgleda tako magična, da si jih želijo prav vse ženske. No, večina. Nikoli ni dobro, da posplošujemo! … Ampak, verjamem, da že veste, katere so tiste ženske v vašem življenju, ki jih rože res ne pašejo.

 

sopek-materinski-dan

 

Za tiste druge, in še posebej vaše mame, pa poskrbite, da bo šopek, ki jim ga podarite, takšen, ki ga še nikoli niso videle. Pa če ga kupite ali naredite sami. 

 

Kot darilo za mamico ob rojstvu novorojenčka

 

Ko se rodi novo življenje in ko se odpravimo na obisk, da bi čestitali staršem in videli novo bitje, se pogosto sprašujemo, kaj bomo za prvi obisk kot darilo nesli novorojenčku. Ampak, hej, rodila sta se tudi mami in oči. Novo vlogo bosta zdaj opravljala celo življenje. In to ni mačji kašelj. 

Tudi, in še posebej, mamica si zasluži kakšno pozornost ob rojstvu otroka. In, zakaj to nebi bil prav šopek rož? Tak, poseben. Velik – ker si velikega zasluži novopečena mamica! Pa tak sanjski, s posebnim sporočilom, kako ponosni ste nanjo. 

Lahko ga pošljete tudi kar direktno v porodnišnico. Pa vendar, verjemite, da bo še lepše če bo mamico čakal šopek doma, ko bo nazaj v svojem udobnem zavetju. 

Ob pomembnih življenjskih dosežkih in prelomnicah

 

Ob maturi, zaključnem izpitu na faksu, opravljenem vozniškem izpitu, … Vse to so priložnosti, ko so šopki rož v igri, da postanejo darilo kot dokaz, kako ponosni smo na nekoga ali srečni za nekoga. 

Takšni trenutki so res posebni trenutki v življenju in ja, vsekakor bo poseben šopek ob takšni priložnosti ostal nepozabljen! 

 

sopki-roz

 

Kako do takega šopka? Preprosto! Ko greste k cvetličarju, da bi vam izdelal šopek za osebo, ki je ravno na pomembni prelomnici življenja, ji povejte kdo je oseba, ki ji boste šopek cvetja podarili in seveda, kakšna je priložnost za katero bo ta šopek podarjen. Tistemu, ki bo šopek izdelal podajte izhodišča o tem, kaj si želite. 

 

Tudi ob žalostnih trenutkih v življenju

Ja, rože in šopki rož so sestavni del tudi tistih bolj žalostnih trenutkov v življenju. Tistih, ko se nekaj zaključuje, ko nekaj izgubimo, ko se zdi, da se je svet obrnil proti nam. … V mislih nimamo samo situacij, ko se soočamo s smrtjo. Kljub temu so rože sestavni del pogrebnih ceremonij, poleg sveč seveda. 

A manj prijetnih situacij je lahko v življenju še mnogo. Lahko govorimo o prekinitvni zveze, o neizpolnjenih željah v katere smo neizmerno verjeli, slabe ocene …Vsak se sooča z drugačnimi. No, takrat bo šopek poskrbel, da se vsaj za trenutek ali dva dvignemo iz situacije in iščemo luč upanja.

 

Šopek rož kar tako, za lepši dan

 

Seveda, zakaj pa ne? Zakaj bi morali vedno podariti rože samo takrat, ko se zgodi nekaj pomembnega? … Šopek rož lahko vendar podarimo čisto preprosto kar tako, za lepši vsak dan. Da pokažemo osebi, da jo imamo radi, pa čeprav na ta dan ničesar ne praznuje.

To so tisti drobni in še kako pomembni trenutki v življenju, ki štejejo! 

 

sopek-vsak-dan

 

In nenazadnje – privoščite si šopek rož zase! Večkrat. Imejte na mizi sveže cvetje, da boste znali sami sebe opomniti, kako pomembni ste si. Se pohvaliti, pobožati. Kar tako. Večkrat. Ker ste vendar pomembni in ker je pomembno, da življenje zajemamo s polno žlico!