Microsoft je dal IPTV nov zagon s platformo Mediaroom

V prizadevanjih, da bi presegli težave s svojo internetno protokolsko televizijo (IPTV), ki ji je dodal nekaj novih multimedijskih možnosti. Microsoft je dal IPTV nov zagon s spremembo imena platforme v Mediaroom.

Microsoft je dal IPTV nov zagon s platformo Mediaroom

Kar se je nekoč imenovalo Microsoft IPTV, se sedaj imenuje Microsoft Mediaroom. Posodobljena programska oprema vključuje podporo za skupno rabo glasbenih in fotografskih datotek v domačem omrežju. Vključuje tudi “MultiView” dinamične zmožnosti (več slik v sliki), podporo za digitalno “prizemno” televizijo in multimedijske aplikacije, ki pomagajo pri ustvarjanju naprednih interaktivnih storitev.

Njihov razvojni paket Mediaroom, daje ponudnikom in razvijalcem storitev IPTV boljša orodja za ustvarjanje televizijskih aplikacij. Opozarjajo še, da Mediaroom podpira simultano snemanje večih televizijskih kanalov v visoki in standardni ločljivosti.

Microsoft je dal IPTV nov zagonPreimenovanje Microsoft IPTV v Mediaroom

Preimenovanje nekdanje Microsoft IPTV (1) v Mediaroom bolje odraža širši nabor novih povezanih zabavnih izkušenj, ki so na voljo. Ob tem pa še vrsto izkušenj, ki se pričakujejo v prihodnosti. Novo ime pomaga marketinškim oddelkom ponudnikov IPTV in im daje “blagovno znamko”. S tem dosežejo razlikovanje ponudbe od svojih konkurentov.

Več: The basics of TV

Digitalna konvergenca

Ukinitev oznake IPTV je pameten korak za Microsoft, kljub temu, da je IPTV središče platforme Mediaroom, ker je televizija kos konvergence. IPTV je trdno povezan z digitalnimi vsebinami in vrsto izboljšavami obstoječega sistema prenosa signala. Toda kdo ve, kaj se bo zgodilo v prihodnosti? Nedolgo nazaj smo se pogovarjali o tem, kako bi lahko izmenjavali datoteke in premikali multimedijske vsebin po celem svetu. In da bi to potekalo brez težav in enostavno. Da je to dejansko možno, je nekako velika stvar, ki se je že zgodila.”

IPTV ima zmogljivosti, ki presegajo standardno kabelsko televizijo. Na primer izboljšane digitalne video posnetke, video na zahtevo, video v visoki ločljivosti in še kaj. Deljenje vsebin preko Mediaroom osebnih medijev, omogoča potrošnikom enostavno poslušanje digitalno glasbo in ogled digitalnih fotografij, shranjenih na osebnih računalnikih. In to na najboljšem zaslonu v hiši: na televiziji.

Ponudniki storitev lahko lažje ponudijo potrošnikom spletne storitve in aplikacije, kot so dinamični portal za video na zahtevo, igre in interaktivne televizijske storitve. Izboljšan “MultiView” gledalcem omogoča prikaz več kanalov, programov in kotov kamere na enem zaslonu.