Nasveti za opremljanje otroške sobe po meri otroka

Staršem, ki jim je pomembno, da otroško sobo opremijo po stilu in estetiki, ki po eni strani, sodi v skupen prostorski notranji interier celotnega domovanja in, ki po drugi strani, iščejo ekonomsko sprejemljive pohištvene rešitve pri opremljanju otroških sob, bo spodnji članek verjetno kar všeč.

otroške sobe nasveti za opremljanje

V njem bodo našli nekaj zelo preprostih navodil in praktičnih napotkov, ki jih praviloma zelo radi pri opremljanju otroške sobe pozabimo ali spustimo, prihranijo pa po eni strani precej denarja, po drugi strani pa tudi slabe volje zaradi morebitnega slabega počutja mladostnikov in otrok, ki v teh otroških in mladinskih sobah, tudi prebivajo.

Prvi iz zdaleč najpomembnejši nasvet pri opremljanju otroške sobe je ta, da je najmanj od 5. leta otroške starosti, potrebno otroka povabiti k sodelovanju pri opremljanju njegove sobe.

To seveda ne pomeni, da bo naš otrok sam diktiral finančni proračun, ki ga imamo namenjenega za opremo otroške ali mladinske sobe, zagotovo bo pa opremljanje tako staršem kot otrokom v večji užitek, če bodo otroci smeli sodelovati npr. pri izboru barv, pri izboru nekaterih, če ne že vseh, pohištvenih elementov in seveda pri sami razporeditvi pohištva.

Pogosto, že, če le znamo poslušati, lahko ugotovimo, da otroške sobe in otroške ideje za razporeditev pohištva v njih, niso niti tako napačne.

Če starši pri opremljanju otroške sobe zasledujemo pogosto predvsem finančno ugodno rešitev in pa seveda tudi praktičnost, bodo otrokove ideje dobrodošle predvsem pri domišljiji, pisanosti samega otroškega prostora, pa tudi razporeditev posameznih elementov je pogosteje pri otrški domišljiji bistveno bolj pogumna, domiselna in kreativna.

Otroški prostor mora odsevati otroško življenje za vse dobe otrokovega odraščanja. To pomeni, da se moramo s pohištvom v otroški sobi počutiti varno in sproščeno starši iz cenovnega vidika in  pa seveda tudi sami otroci, ki bodo to otroško pohištvo tudi uporabljali.

Sicer pa boste še zdaleč največ slovenskih primerov opremljanja otroških sobah po merah prostorov, ki jih starši sploh imajo na voljo, videli na spletni strani, ki je specializiarana za opremljanje otroških sob po meri.

Vabljeni na njo.