Ogrevanje z IR paneli: kakšne vrste grelnih plošč poznamo?

Namesto ogrevanja prostora, kot to počne običajen radiator, ogrevanje z IR paneli poteka neposredno na predmete , osebe in prostor. Sevanje se sprošča skozi velike plošče, ki so pritrjene na stene ali strope, toplota pa se usmerja na določena področja, predmete in osebe.

Ko so plošče priključene, potrebujejo približno 3-5 minut, da dosežejo polno intenzivnost toplote, tako da vam ne bo treba čakati, da se ogrejete. Ogrevanje z IR paneli je varčno, varno in udobno!

Ogrevanje z IR paneli (2 vrsti ogrevanja z IR ploščami)

Z IR paneli lahko ogrevate zunanji ali notranji prostor.

Infrardeče plošče lahko ​​dosežejo do 90˚C in proizvajajo infrardečo toploto. To je najučinkovitejša izbira za notranje prostore, saj to vrsto toplote naše telo zlahka absorbira.

Kvarčne grelnike ste morda videli kot grelnike za notranje prostore, grelnike za zunanje terase ali kot grelnike, zasnovane za industrijske namene. Ti grelniki dosežejo do 1500˚C in prav tako proizvajajo infrardečo toploto. Ker je toplota kvarčnih grelnikov intenzivnejša, je primernejša za zunanje lokacije.

Ogrevanje z IR paneli

Poleg vrste plošče boste morali razmisliti tudi o različnih funkcijah IR plošč.

4 glavne funkcije ogrevanja z IR paneli        

Ogrevanje z IR paneli in slika v enem      

Potiskane plošče vaše infrardeče plošče v bistvu spremenijo v notranji dekor – nanje lahko celo natisnete svoje lastne slike. Namesto da bi imeli na steni navaden panel, zakaj ga ne bi popestrili s fotografijo ali umetniškim delom?  Ogrevanje z IR paneli in slika v enem? Zakaj pa ne!

Stenski IR paneli

To je najpogostejši način pritrditve vaših infra panelov. Ni v napoto in je veliko bolj diskreten kot tradicionalni radiatorji. Poleg tega ga lahko prilepite na katero koli steno.

S postavitvijo infrardečega panela na steno se več toplote usmeri v prostor, absorbira in zadrži pa jo okoliška oprema in stene. Čeprav lahko pride do manjših izgub skozi okna, se to zmanjša tako, da se zagotovi, da plošča ni neposredno obrnjena proti zasteklitvi.

IR panel je lahko tudi ogledalo. S tem prihranite veliko prostora, so nemoteči in se odlično ujemajo v vsak prostor. Če se odločite za zrcalno ploščo ali ploščo s prekrito sliko, to ne bo negativno vplivalo na delovanje.

Ir panel se lahko v kopalnici ali savni uporablja tudi kot grelnik brisač. Prav tako je pritrjen na steno v bližini tuša, vendar vseeno ne preblizu vodnemu viru.

Ogrevanje z IR paneli
Vrhunska izbira IR panelov vas čaka v spletni trgovini Panheat!

Stropni IR paneli

Nimate dovolj prostora, da bi na steno postavili panel? K sreči lahko svoje plošče postavite tudi na strop – na ta način je manjša verjetnost, da vam bodo predmeti ovirali.

Prenosni IR paneli

​​Obstajajo tudi prenosni infra paneli, ki so zasnovani za posebne potrebe, kot so npr. grelniki ustvarjeni za pesjake in IR plošče pod mizo v pisarni oz. delovnem prostoru. Prenosne IR panele lahko uporabljate v vseh prostorih, kjer potrebujete dogrevanje prostora.

Prenosni IR paneli so lahko v obliki grelne plošče ali v obliki zložljive preproge.

Podobne rezultate lahko dosežete z namestitvijo infrardečega talnega ogrevanja, ki vključuje postavitev filmskih plošč pod tla.

Razmišljate o nakupu IR panela?

Če razmišljate o namestitvi infrardečih panelov, se obrnite na našo prodajno ekipo za brezplačno ponudbo, prilagojeno natančnim dimenzijam vaše sobe. Ne glede na to, ali ponovno opremljate ogrevalni sistem za svojo dnevno sobo ali nameščate infrardeče panele v pisarni, so naši strokovnjaki iz podjetja Panheat d.o.o. vedno na voljo, da vam svetujejo pri vašem projektu.