Omare za predsobo

Omare za predsobo so verjetno eden izmed bolj iskanih kosov pohištva na pohištvenem trgu, predvsem zaradi tega, ker današnja, sodobna gradnja, več ali manj, ponuja na trgu individualne in povsem unikatne gradnje predprostorov in predsob, hkrati pa tudi lastniki blokovskih stanovanj, ne želijo ravno, da so si njihove predsobe podobne kot jajce jajcu, tudi po sami notranji opremi.

Zato so v zadnjem času predvsem v ospredju pohištvenega zanimanja omare za predsobo, ki so izdelane po naročilu.

Omare za predsobo in prednosti izdelave po naročilu:

Prednosti izdelave omar za predsobe po naročilu, je več:

prva prednost je nedvomno ta, da s po naročilu in po merah prostora, izdelano omaro za predsobo, lahko v celoti in v popolnosti, izkoristimo predprostor celo tako, da omaro v predsobi, vgradimo povsem do stropa, jo prilagodimo morebitnim okenskim policam, radiatorjem in radiatorskim cevem in celo drugim prehodnim odprtinam v druge sobe in prostore.

omare za predsobo
Primer vgradne omare za predsobo s steklenimi motnimi vrati.

še posebej prav nam po meri izdelane omare za predsobo pridejo prav, če imamo npr. v predsobi izdelano stopnišče v zgornje prostore ali v mansardni del stanovanja. V tem primeru si lahko npr. omare za predsobo omislimo kar direktno pod stopnicami. V primerih, ko pa je stopnišče recimo izdelano v obliki črke L, pa je lahko omara postavljena v samo en del stopnišča, ali pa se v celoti tudi sama v obliki črke L, prilagodi stopnišču v celoti.

Naslednjo prednost po meri izdelane omare za predsobo velja upoštevati predsvem v tistih predsobah, kjer je prostor majhen ali utesnjen ali zgleda predsoba kakor hodnik.

V tem primeru bo omara za predsobo izdelana z drsnimi vrati, s čimer bomo prihranili prostor pri samem odpiranju in zapiranju omare. V primeru s klasičnimi krilnimi vrati odpirajoče se omare, je namreč treba vedeti, da vratna omarna krila pogosto v ozki predsobi zaprejo prehod, medtem, ko nekdo uporablja garderobno omaro v predsobi.

Zato so se tudi na splošno v predsobah uveljavile bistveno bolj garderobne omare za predsobo, z drsnimi vrati.

Obenem pa lahko drsna vrata na sami omari, uporabimo tudi kot ogledalo, s čimer nam ne bo potrebno iskati dodatnega prostora za namestitev obešalne stene v predsobi ali za namestitev samega ogledala.

Zadnja in ne nepomembna prednost po meri izdelane omare za predsobo pa je v tem, da v kolikor je potreba v predsobi, za več omar, lahko le te, izdelamo vse v enakih barvnih odtenkih, pa tudi materiale lahko med seboj enkratno estetsko uskladimo.

Če vas zanimajo omare za predsobo, priporočamo tudi slovenski najbolj temeljit blog zapis o predsobah po meri, na zgornji povezavi.