Super nasvet kako do cenovno ugodne kuhinje

To, da je trg kuhinj v Sloveniji preplavljen z najrazličnejšimi ponudbami kuhinj in, da se cene med ponudniki kuhinj zelo spreminjajo ve najbrž že vsak, ki razmišlja o prenovi ali nakupu nove kuhinje in je že vsaj na dveh ali treh mestih preverjal, koliko stanejo kuhinje in pohištvo zanje.

A kako priti do cenovno res ugodne kuhinje v tej poplavi pa je že druga stvar.

Spodaj vam dajemo super idejo pri iskanju odgovora kako do cenovno ugodne kuhinje.

Super nasvet kako do cenovno ugodne kuhinje

Cenejše kuhinje boste praviloma najprej našli v največjih trgovskih pohištvenih centrih s kuhinjami (Lesnina, Dipo, Moemax, Harvey Norman). A na žalost boste tudi v teh trgovinah hitro odkrili, da je reklamirana cena poceni kuhinj vse prej kot ugodna, saj za isto kuhinjo, ko prištejete še vse “obvezne” dodatke naenkrat cena več ni tako smešno ugodna kot je bila v reklami.

Super nasvet kako do cenovno ugodne kuhinje

Dražje od teh so kuhinje, ki si jih daste narediti pri večjih mizarjih.

Veliki mizarski mojstri, z renomejem in dolgo kilometrino izkušenj za seboj, vam bodo zagotovo izdelali kakovostno kuhinjo (posledično so zato tudi na trgu dlje časa in veliki), a pri njih pričakovati cenovno ugodno kuhinjo, pač nima smisla.

Veliki mizarji in izdelovalci pohištva si lahko privoščijo večje razlike v cenah med proizvodnimi stroški in prodajno ceno – saj, če kuhinje pri njih ne boste kupili vi, jo bo pa pač nekdo drug. Navsezadnje veliki mizarji delo zagrabijo raje, če imajo več od tega.

Na drugi strani, se nahajajo majhni mizarji.

Ti, ki delo šele iščejo ali so le občasni izdelovalci kuhinj, vam kuhinjo sicer res lahko izdelajo ceneje kot veliki mizarji – a boste pri njih zanesljivo v dvomih glede kakovosti, roka izvedbe, morebitnih reklamacijskih poti in še česa.

Da ne govorimo, da je pri njih tudi omejena možnost plačil ponavadi skrčena kvečjemu na gotovinsko plačilo.

Na srečo, obstaja še tretja možnost. Na katero pa večina kupcev nove kuhinje (in, ki jih seveda tudi skrbi cena), pogosto niti ne pomisli.

Veliki mizarji so veliki zaradi svojih zaposlenih. Veliki mizarji navsezadnje ne izdelujejo kuhinje sami, ampak s pomočjo svojih zaposlenih.

Ti delavci znanje za sestavo kakovostnih kuhinj imajo.

Kaj pa, če bi preprosto takega zaposlenega, popoldan poklicali in ga povprašali ali vam je pripravljen narediti kuhinjo?

Cena bo zagotovo nižja, kakovost pa enaka, kakor, da bi plačali preko velikega mizarja.

Preblisk?

p.s.: do ostalih naših nasvetov lahko dostopate iz prve strani