Kje vse lahko uporabimo regale in kako?

Regale, še posebej takšne, ki so narejeni po meri, danes pravzaprav uporabljamo v vseh prostorih in pohištvenih ambientih. Še posebej v zadnjem času se je izkazalo, da je regale mogoče uporabiti tudi kot predelne stene, kjer jih lahko iz ene strani elegantno zapremo z hrbtiščem in že dobimo dva ločena prostora, za katera nam ni bilo potrebno vključiti zidarjev in ostalih mojstrov, ki zahtevajo najmanj polovico prenove celotnega stanovanja, samo zato, da bi dobili več ločenih bivalnih enot.

Kje vse lahko uporabimo regale in kako?

Kje vse lahko uporabimo regale in kako

Regali in garderobne omare primerne za spalnice

Čeprav je za vsako spalnico, na mestu, da vanjo postavimo predvsem garderobne omare, je treba vedeti, da so današnje, moderne garderobne omare, lahko izdelane na res različne in poljubne načine. Pri čemer pridejo v poštev predvsem regali za spalnice, ki pa jih je mogoče narediti po meri.

Regali danes niti približno niso mogoči v spalnicah samo v enai obliki, tako kot je to bilo vidno v preteklosti. Današnji regali in police v spalnicah se povsem prilagajajo garderobni omari, lahko pa se nahajajo tudi čisto izved samstoječe garderobne omare.

Poseben model regalov za spalnico se imenuje NSI program, to so takšni regali in police, ki imajo aluminijasto ogrodje, hkrati pa je police in posamezne srebrne nosilce med njimi mogoče poljubno prestavljati in jih krojiti po višini in tudi širini.

Ob tem, da so regali, namenjeni za odlaganje garderobe v spalnici ali pa celo v otroški sobi, lahko izdelani tudi iz stekla, plastike, aluminija in lesa najrazličnejših vrst.

Les je za regale v garderobnih omarah v spalnicah najbolj primeren kot naraven les –  kot tak je tudi polica oz. regal v omari v spalnici najbolj trpežen in tudi nosilnost je zadovoljiva. Če pa se odločite za opremo garderobne omare v drugih materialih, pa so tukaj na voljo še najrazličnejša stekla – barvna stekla, kaljena, protilomna, ipd…

Treba je tudi vedeti, da so danes garderobne omare v spalnicah tako stilsko kot tudi po vrsti materialov zelo blizu ostalemu pohištvu za spalnico. Tako se predali, regali in sama garderobna omara v spalnici, zelo pogosto po vrsti lesa, ujema npr. s posteljnim okvirjem v spalnici, pa tudi z nočnimi omaricami, osvetlitvijo nočnih omaric ter tudi samim izgledom nočnih omaric.

Obenem pa je vso pohištvo za spalnice lahko danes izdelano v visokem sijaju (akril), ali pa kako drugače.

Nasprotno, so regali odlična priložnost, še posebej, če jih je mogoče vgraditi povsem po merah našega prostora (ter jim samostojno izbirati barvo), da uporabimo po eni strani tako funkcionalnost prostora, kot tudi praktičnost in velikost.

Zidovi so neuporabni in zavzemajo prostor. V preteklosti so le ti bili (tudi notranji) izjemno debeli , saj so gradbeni materiali pač zahtevali svoje (široka opeka, glina, stene, ometi). Trend se zdaj že več kot desetletje obrača k uporabi čimbolj učinkovitih materialov (predelne stene, knauf, drsna vrata, steklo), kjer prednjači estetika in uporabnost pred ostalimi prioritetami.

Regali primerni za spalnice

V zadnjem času pa tudi te rešitve nadomešča vgradnja regalov, ki lahko služijo kot knjižni regali ali police, regali za odlaganje ali shrambo, predalčniki, regali in police za učne pripomočke, za zbirateljske namene in podobno. Pri vgradnji regalov kjer le ti ločujejo dva prostora se v zadnjem času le ti odlično uporabljajo v primerih, ki nam omogočajo, da v takšne regale ali police vgradimo najrazličnejše predalčnike in predale, kakor tudi ostalo sodobno dodatno opremo (recimo led osvetlitve, dekor, uporaba različnih mehanizmov za odpiranje predalov v regalih (električni, push,pull, push in pull,…)).

Ker takšne knjižne regale in uporabne police lahko opremimo z velikim naborom različnih barv in materialov je to še posebej uporabno predvsem v primerih kadar se naši prostorski ambienti (v enem bivalnem prostoru) med seboj stilsko zelo razlikujejo.

Z regali po meri je namreč precej enostavno iz ene strani regal prilagoditi enemu prostoru, na drugi strani pa drugemu.

Priporočamo še: Kompleten vodič za izbiro ustrezne garderobne omare