Kako izbrati ustrezen team building program (na katerem se zaposleni ne bodo dolgočasili)?

Spodaj smo za vse, ki izbirate med različnimi ponudbami team building agencij, ustrezen team building program za vaše zaposlene, pripravili uporabne napotke, ki vam bodo pomagali, ne samo, da izberete ustrezen program, ampak tudi, da bo team building program poceni, koristen (tako za zaposlene kot podjetje) ter, da si ga bodo zaposleni hkrati za zelo dolgo zapomnili v svojem spominu.

Team building program, ki ga izbirate, mora v prvi vrsti zadovoljevati 3 cilje:

  • mora biti namenjen uresničevanju ciljev podjetja
  • mora biti ustrezen za udeležence team building programa in
  • mora biti cenovno ustrezen našemu planiranemu budžetu za izvedbo takšnega team building programa

Kako izbrati team building program, da sledi ciljem podjetja?

team building program

Cilji podjetja so lahko zelo različni med seboj. Medtem, ko so nekateri bistveno bolj dokazljivi in merljivi, so nekateri cilji podjetja bolj subjektivne narave (npr. izboljšanje komunikacije med posameznimi oddelki v podjetju).

Priporočljivo je, da pri izbiri team building programa ne gledamo samo na aktivnosti, ki se bodo na team buildingu dogajale, temveč, da izberemo tudi tak program, ki zasleduje čim več merljivih ciljev podjetja.

Takšni cilji so npr. osvajanje novih veščin (tujega jezika), osvajanje novih orodij (npr. uporabe računalniškega programa). V kolikor pa se cilja podjetja ne da doseči z zgolj enim team building programom, pa naj bo cilj podjetja na izbranem team buildingu, preprosto zbrati določeno število zainteresiranih zaposlenih, za naslednje korake pri izobraževanju oz. osvajanju novih veščin.

Kako izbrati ustrezen team building program glede na želje zaposlenih?

Za želje zaposlenih pravijo, da jih je toliko, koliko je zaposlenih. Zato nikoli ne bomo uspeli izbrati takšnega programa, ki bi uspel zadovoljiti želje in potrebe vseh.

Nekatera podjetja naredijo napako s tem, da poskušajo posamezen team building program, prilagoditi željam vseh, tako, da se na dogodku za vsakega najde nekaj – a boljša metoda kot to, je, da izbiro team building programa prilagodite tistim, ki v vašem podjetju merljivo in dokazljivo najbolj dodajajo vrednost. S tem bo tudi sama dodana vrednost team building programa, višja, kakor pa, da organizirate dogodek, ki bo pisan vsem na kožo in se ponavadi izrodi v takšno ali drugačno različico sindikalnega izleta.

Nedvomno si želite, da izbran team building program ne bi bil samo prekrasna (in predraga zabava) za vaše zapsolene, ampak, da bi bil le ta, tudi učinkovit.

Kako izbrati poceni team building program?

Seveda tudi cena samega team building programa igra pomembno vlogo pri njegovi izbiri.

Najlažje (ne pa tudi najhitreje) boste do cenovno ustreznega team building programa prišli tako, da na internetu izberete 3 do 5 team building agencij, jim ponudite vaše zahteve za izvedbo programa in nato počakate na ceno.

V kolikor pri team building agencijah samo čakate na ponudbo brez vaši zahtev, se zna hitro pripetiti, da bo team building agencija v ponudbo programa vključila reči, ki jih vaše podjetje, na team building eventu, dejansko sploh ne potrebuje.