Skodelica kave

Skodelica kave ali čaja je v navadi zjutraj kot običaj mnogih pred službeno obveznostjo ali kot dobra popotnica v nov dan. Iz prave keramike je pitje čaja še posebno doživetje. Preverite, kaj kavnega so pri vas pripravili pri Mimi. V njeni spletni trgovini najdete vrsto skodelic najbolj prestižnih blagovnih znamk. Preverite kakšne so v kombinaciji s kozarci, priborom, krožniki, vazami … Za optimalno izbiro porcelana in keramike za vaše dnevno razvajanje je na voljo velika izbira, pri kateri vam pomagajo najboljši strokovnjaki.

Skodelica kave

 

Skodelica kave naj bo zdrava in okusna hkrati

Skodelica kave mara biti okusna. Zato se v kavarnah radi prilagajajo raznolikim okusom, hkrati pa ponujajo tudi zdrave izbire, ki so hkrati tudi okusen dodatek vašemu zajtrku ali kosilu.

Vsaka kava ni zdrava kava in kava ni vedno zdrava izbira. Znano je, da kava znižuje količino železa v krvi posameznikov, zato ni primerna za tiste, ki imajo malo energije zaradi pomanjkanja mineralov. Ljudje, ki imajo malo hemoglobina se morajo kavi povsem odpovedati. Ste tudi v med njimi? Poskusite skodelice kave vsaj omejiti na manj kot jih popijete v najbolj stresnih obdobjih. Takrat se še bolj potrudite, da s kavo ne pretiravate ter se držite omejite, ki ste si jih postavili ali vam jih je postavil zdravnik.

Zanimalo vas bo tudi: Kdaj se odločimo za moderni jedilni servis in kdaj za klasičnega

Skodelica kave je odlična prispodoba slovenske literarne matere, ki upa razveseliti sina, če tudi jo ta rani in upa premagati strah, čeprav je njen strah utemeljen. Cankar je v svoji povesti izlil dušo in si jo opral v kavi, se opravičil materi in jo za vedno postavil na pravo mesto. Skodelica kave je odlična prispodoba slovenskega človeka, ki včasih ne ve, kako bi ravnal prav. Posebej do svojih bližnjih. Naj bo za vas ravno skodelica kave tisto opravičilo, ki ga dolgujete svojim prijateljem. Kava od takrat ni le simbol okusa, poživila in življenja, ampak tudi vrednoti, ki prežemajo našo družbo.