Vabilo za rojstni dan otrok – trije nasveti, ki jih ne smete spregledati!

Vabilo za rojstni dan otrok mora upoštevati otroško naravo prejemnikov vabila. Zakaj bi komplicirali z dolgimi in nerazumljivimi verzi, če pa prejemnik mogoče komaj zna brati. Zato je pomembno, da pri sestavi vabila za rojstni dan otrok upoštevamo nekaj osnovnih dejstev. Nanizali bomo štiri osnovna.

Vabilo za rojstni dan otrok naj bo barvito

Prvo načelo pri izdelavi vabila za rojstni dan veleva, naj bo vabilo barvito. Drugače povedano: uporabite žive barve, da bo vabilo pisano – tako kot je pisana otroka duša. Uporabite pisane papirje, barvite izrezke in dodatke ter flomaster za kontrastne napise.

Naj bo vabilo interaktivno

Po možnosti izdelajte interaktivno vabilo: obstajajo namreč kovinske šablone, ki vam izrežejo utore, po katerih lahko nato z namestitvijo posebnih drsnikov drsate izrezane motive. Na tak način lahko na primer izdelate raketo, ki se bo peljala po drsniku do bližnjega planeta. Ali pa kako se fantič sanka po hribčku navzdol. Možnosti je malo morje. Na ta način se vabilo spremeni v interaktivni pripomoček, ki bo najmlajšim še dolgo ostal v spominu.

Enostavno vabilo za rojstni dan ima največjo sporočilno moč

Enostavno vabilo za rojstni dan ne ovinkari, pač pa sporoča gola dejstva: kdaj in kje. Več ni potrebnega. Razen če si seveda otrok morebiti ne želi daril, pač pa bi raje denar, s katerim bo varčeval za nakup določene igrače. Z enostavnostjo omogočate tudi mlajšim prejemnikom, da brez težav razumejo sporočilnost vabila.

Če boste upoštevali te tri nasvete, boste zadeli terno. Na koncu vabila dopišite še telefonsko številko starša, kamor lahko starši otrok tudi kaj povprašajo. Dobro je tudi, da v vabilo za rojstni otrok navedete do kdaj bo trajala zabava, sicer lahko zabava traja nenačrtovano dolgo. V kolikor ste za, lahko pri vhodnih vratih v peharju pripravite drobne sladke spominke, ki jih vsak otrok, ko odhaja od mladega jubilanta, vzame in se posladka z njimi še naslednji dan.