Kako naj izberem primeren pisarniški stol (ob dejstvu, da vsi ponudniki trdijo, da so njihovi najboljši)?

Pri opremljanju delovnih prostorov, manjših pisarn, otroških sob in ostalih prostorskih ambientov, je eden izmed osnovnih kosov pohištvene opreme, seveda tudi stol, ki ga postavimo za delovno mizo.

pisarniški stolKo so odpravimo k iskanju primernega pisarniškega stola, za naše potrebe (in denarnico ter stil), pa že na internetu (sicer pa tudi v prodajalnah pohištva), naletimo na ponudbo iz katere lahko najprej razberemo, da so vsi pisarniški stoli, ki jih nekdo ponuja, najboljši. Slednje sicer velja za vse, kar pač podjetja in posamezniki želimo prodati…….

Kako izbrati pisarniški stol?

Kako si torej v poplavi vseh “najboljših” stolov, pomagati, da res izberemo takšnega, ki je ustrezen nam?

Pot do ustreznega pisarniškega stola, je v bistvu zelo enostavna:

Natančno najprej definirajmo kakšen stol sploh želimo (iz estetskega, funkcionalnega in cenovnega vidika).

Več: ponudba pisarniških stolov na Pohištvo123.siže od slabih 50€ naprej

Pisarniški stoli iz estetskega vidika

Estetsko definiran pisarniški stol pomeni, da le ta oblikovno in po barvi ter materialih sovpada s stilom ostalega pohištva v prostoru, v katerega bo pisarniški stol, postavljen.

Moderni pisarni pristoji moderen stol (oblazinjeno vzglavje, kovinske nogice, nastavljivi ročni nosilci, možnost spremembe višine, vrtljivi stol,…)

Klasični, direktorski pisarni pristoji lesen masiven pisarniški stol z temnim (črnim ali temno rjavim usnjem).

Pisarni za računovodska dela ustreza klasičen in praktičen stol na koleščkih.

Kozmetičnemu salonu in manikuri ter podobnim dejavnostim, pristojijo specifično izdelani stoli.

Pisarniški stoli in funkcionalnost

Iz vidika funkcionalnosti bi moral vsak sodoben pisarniški stol ponujati nastavitev višine, nastavitev ledvenega dela, vrtljivost, koleščka ter nastavljiv naslon.

Barve kot odra funkcionalnosti največkrat umestimo v okvir dejavnosti, ki jo v pisarni opravljamo (sivi, modri, zeleni in črni stoli za resne, zavarovalniške, računovodske, ipd…. dejavnosti).

Pisarniški stoli in cene

Iz cenovnega vidika se cena pisarniških stolov začne že od dobrih 40€ naprej. Dražji kot so materiali in več kot je funkcionalnosti vključenih v sam stol, bolj pa poskoči tudi cena pisarniškega stola.

Obenem je treba vedeti, da ima danes večina pisarniških stolov tudi rokonaslone, med materiali, pa bodo cenejši pisarniški stoli tisti, ki so izdelani iz plastike, dražji pa leseni in kovinski pisarniški stoli.

Oznake besed: kako izbrati pisarniški stol