Kamini na drva

Kamini na drva so klasični vgradni kamini ali prostostoječe peči na drva. Na trgu je velik izbor kaminov in kaminskih vložkov na drva. Izbirate lahko med različnimi proizvajalci kaminov na drva. Izbirate lahko med kamini čelne zasteklitve, L zasteklitve, polkrožne zasteklitve, prizmatične zasteklitve, tristranske zasteklitve in tunelske zasteklitve.

Ne glede na tip zasteklitve, ob redni uporabi kamina, slej kot prej pridemo do točke, ko kaminskega stekla ni več mogoče popolnoma očistiti in ga je potrebno zamenjati. Takrat imamo na voljo dve različni opciji:

  • nakup originalnega kaminskega stekla (dražja opcija) ali pa
  • naročimo nadomestno kaminsko steklo pri steklarju.

Nadomestno steklo za kamin, ki nam ga izdela steklar (seveda iz temu namenjenega materiala – Jena steklo), je popolnoma ekvivalentna alternativa originalu. Naš nasvet je, da svoje nadomestno steklo za kamin, naročite pri podjetju Steklarstvo Breg, kjer pa lahko dobite tudi kuhinjska stekla in steklene tuš kabine po meri in steklena vrata, prav tako pa tudi ostale produkte iz stekla, kot so steklene strehe, ograje in stopnice.

Velika izbira kaminov na drva tudi za centralni sistem ogrevanja, sistem za izpihovanje toplega zraka v druge prostore ali samo naravno konvekcijoVečina modelov kaminskih vložkov na drva ima možnost pod dodatno opremo opremiti kamin tudi s turbinskim ventilatorjem. Kamini na drva so visoke kakovosti za dolgo življenjsko dobo. Uporabniki kamina na drva so navdušeni nad domačnostjo in presketanje ognja v kurišču.

kamini na drva

Samostoječe peči na drva so v današnjem času vse bolj popularne in prodajne peči. Moderno zasnovani dizajni peči na drva tako klasična, rustikalna, kot moderna oblika peči se poda v vsak prostor.

Samostoječe peči na drva različnih proizvajalcev nudijo različne možnosti komfortne uporabe ogrevanja od sistemov do zmanjšanje porabo drv do 50%, do samovžiga peči,..

Samostoječe peči na drva imajo možnost različnih funkcij, kot so uporaba toplozračnih modelov, kot povezavo na centralni sistem IDRO. Namestite jih lahko v vsak bivalni prostor.

prostostoječa peč na drva

Vaša izbira je, kaj vam je všeč in kaj želite od samega kamina na drva. Sama pozicija kamina na drva v prostoru je odvisna kakšen kamin boste izbrali. Vedno niso primerni vgradni kamini, pač pa tudi prostostoječi kamini na drva. Prednost prostostoječih peči je tudi ta, ko se stare peči naveličate jo hitro in enostavno zamenjate za novo modernejšo. Trendi in smernice se hitro spreminjajo in tako ste lahko vedno v trendu in korak pred ostalimi ljubitelji kaminov na drva, ki imajo vgradni kamin. Vgradni kamin ima veliko več gradbenega materiala in sam poseg menjave trendovskega vgradnega kamina se ne da, kar čez noč zamenjati z novim modernejšim. odločitev je vaša.