Kdaj se odločimo za moderni jedilni servis in kdaj za klasičnega?

moderni jedilni servisV vsakem domu so nepogrešljivi nekateri gospodinjski pripomočki, kot je posoda, jedilni pribor, vaze in seveda jedilni servis. Kadar se odločimo za prenovo kuhinje ali jedilnega kotička, potem razmišljamo tudi o zamenjavi jedilnega servisa. Če smo do sedaj uporabljali klasičen komplet krožnikov, ki smo ga mogoče podedovali še od babice, je mogoče sedaj čas za moderni jedilni servis.

 

Seveda je izbira jedilnega servisa odvisna od našega okusa, opreme našega doma in tudi od tega, koliko nas je v gospodinjstvu in koliko gostov imamo občasno na obisku.

Kakšne moderni jedilni servis izbrati?

Preden se odločimo za nakup modernega jedilnega servisa, najprej preverimo ponudbo na tržišču. Ponudba je velika, izberemo lahko jedilni servis iz porcelana, poceni jedilni servis, ali pa samo jedilni servis krožnikov. Gledamo tudi na to, da se bo servis prilegal naši ureditvi doma in našim potrebam. Za lažjo odločitev, priporočamo obisk spletne trgovine Mimi porcelan!jedilni servis

Če smo se odločili za zamenjavo ali dopolnitev našega dosedanjega jedilnega servisa, z modernejšim, potem bomo verjetno iskali minimalistične dizajne, preproste barve in oblike.

 

 

Klasični jedilni servisi so bližje baročnemu in starinskemu stilu in so običajno bogato okrašeni z rožicami, nazobčanimi robovi in zlatimi obrobami. Če je naš dom v svetlih, modernih barvah, potem se mogoče baročne rožice, ne bodo najbolj podale vanj.

 

 

Kaj narekujejo trenutni modni trendi?

Trenutno moderni jedilni servisi sledijo modnim trendom, ki narekujejo minimalistične, enobarvne in preproste oblike. Moderni so zopet krožniki okroglih oblik, ki izpodrinili kvadratno obliko krožnikov, ki je bila moderna še nedolgo nazaj. Najbolj priljubljeni so jedilni servisi v beli barvi, vendar če ne želimo tako zelo enotne barve, se seveda lahko odločimo za kombinacijo drugih barv. (1)

 

jedilni servis akcija

Izredno priljubljeni so krožniki in skodelice v kombinaciji rdeče, črne in bele barve. Mnogi se odločajo tudi za servise v živahni rumeni barvi ali celo kombinacije vijoličnih, modrih in zelenih barv.

 

Na evropskem tržišču je kar nekaj ponudnikov modernih jedilnih servisov, med njimi naj omenimo Rosenthal, Versace in še mnogi drugi. Skratka, izbira je neskončna, mi sami se moramo odločiti, za kakšen stil se bomo odločili. (2)