Kotni regal za dnevno sobo

Spodaj je opisan kotni regal za dnevno sobo.

Dnevne sobe, v današnjem času, veljajo za prostore večernega druženja, dnevnega ustvarjanja in na splošno tudi prostore v katere sprejemamo svoje obiske, znance, prijatelje, sorodnike in vse, ki nas pač obiščejo.

Kotni tegal za dnevno soboPosledično je zato zasnova dnevnih prostor bistveno spremenjena iz preteklosti, kar pa botruje k temu, da je tudi razporeditev pohištva in notranje opreme znotraj dnevne sobe od bivalne do bivalne enote, povsem različna.

Že od nekdaj je posebno mesto v dnevni sobi imel televizor, ki že iz preteklosti velja za osrednji večerni element, namenjen družinskemu posedanju in spremljanju ter druženju celotne družine.

V večini primerov in v večini večjih dnevnih sob, je televizor postavljen v sredino zidne stene glavnega zidu dnevne sobe – v manjših dnevnih sobah in pa kjer je sedežna garnitura postavljena tako, da je televizor namenjen v kotni del dnevne sobe, bo potrebno za kot, uporabiti kotni regal za dnevno sobo.

 

Kotni regal za dnevno sobo in možnosti

 

Kotni regali v dnevnih sobah so lahko samostoječe pohištvene enote, ki so namenjene izključno postavitvi televizorja nanje, a ob sodobnih tv sprejemnikih, ko so le ti, montirani na zidne stene, nam kotni regal za dnevno sobo, ponavadi predstavlja pohištveni element, ki ga bomo uporabili za odlaganje knjig, cd zbirke, fotoalbumov, spominkov in še česa.

Zato je lahko kotni regal za dnevno sobo čisto mirno zamišljen kot knjižni regal z bolj ali manj masivnimi policami, medtem ko bo kot tv regal namenjen v sredini dnevne sobe čisto nek drug pohištveni element.

Poceni dnevni regali, ki jih je mogoče še poljubno izbirati glede na barve in tudi obliko, so predstavljeni na spletni strani pohištvo123.si, na strani pa boste videli, se cena zelo uporabnih dnevnih regalov začne že pri slabih 10 eurih. Pri čemer pa se cena giblje v odvisnosti od samih dimenij za dnevne regale, njihove oblike in pa tudi sestavnih elementov (ličice regalov, samostojne stenske police, knjižni regal, tv regal s steklenimi policami, itd…).

 

Tv regal v dnevni sobi, ne glede na to, ali je postavljen v kot ali ne, naj se oblikovno in po barvah, slikovito ujema z ostalim pohištvom po dnevni sobi, ob izbiri in nakupu regalov za dnevne sobe pa bodimo pozorni tudi na to, da bomo izbrali barve, ki estetsko sovpadajo z barvo sedežne garniture, barvo stenske police ter talnimi oblogami dnevne sobe.

 

Barve v dnevni sobi naj ne bodo preveč živahne, saj mora pohištvo za dnevno sobo izražati sproščujoč občutek, prijetno atmosfero ter seveda dovolj prostora za druženje vseh družinskih članov.


Ugodne knjižne police, ki lahko služijo kot oprema dnevne sobe, boste morda našli tudi na kakšnih spletnih straneh, kjer je izpostavljena prodaja rabljenega pohištva, zelo pogosto pa so regali, še posebej kotni regal za dnevno sobo, izpostavljeni tudi v trgovinah, kjer se ponujajo tudi tepihi za dnevno sobo.