Na kaj moramo biti pozorni, ko nakupujemo otroška oblačila na spletu?

Otroška oblačila na spletu nakupuje vedno več staršev tudi v Sloveniji.  Seveda, saj ima večina od nas rada največjo prednost takšnih nakupov: vse lahko opravimo iz domače naslonjača. Mamice smo lahko kar v trenirki, brez ličil in nakup lahko opravimo mimogrede. Tudi medtem, ko naš otroček počiva. Hkrati privarčujemo pri prevozu, saj se ne rabimo kam peljati. Še največ pa privarčujemo pri našem času in ga raje porabimo za preživljanje časa z našim otrokom.

Otroška oblačila na spletu

Berete opise?

Opisi oblačil na internetu so pogosto napisani zelo podrobno, a je narava predstavitve oblačil in mode takšna, da večina obiskovalcev spletnih trgovin, oblačila na spletu, samo pogleda in preveri ustrezno velikost. Nato pa je že na vrsti pregled cene obleke.

Posebej poudarjamo, da je modro dobro prebrati tudi opise posameznih oblačil, saj preko teh zapisanih opisov dobimo podrobnejše informacije o poreklu izdelave oblačil, garancijskih pogojih, možnosti vračila oblek in ostalo.

Oblačila je ponavadi kar težko kupovati preko spleta, saj si preko slike težko predstavljamo kakšen je material in kakšna je kvaliteta oblačila. Največ nam ob tem pomagajo opisi izdelkov. Podrobnejši opisi nam pomagajo, da se lažje odločimo za nakup in lažje izberemo oblačila. Pomembno je, da najdemo opis materiala, možne kombinacije, vzdrževanje in prednosti nekega izdelka.

Kako izberemo pravo velikost, ko izbiramo otroška oblačila na spletu?

Pri tem nam veliko pomaga tabela velikosti. Najprej premerimo našega otroka. Izmeriti moramo višino in običajno še dolžino nog in rok, pa tudi obseg okoli pasu. Tako lahko primerjamo mere otroka z merami na tabeli in določimo pravo velikost. Oblačila se namreč lahko razlikujejo od znamke do znamke. Nekatere blagovne znamke označujejo oblačila po letih, nekatere znamke pa po višini otroka. Zato bodimo pri nakupu otroških oblačil preko spleta še posebej pozorni na to.

Otroška oblačila na spletu-tabela velikosti

Vračilo oblačil, ki smo jih nakupili preko spleta

Pri nakupu otroških oblačil na spletu se lahko zgodi, da kupimo premajhno ali preveliko oblačilo. Seveda nam mora trgovec omogočati nam ugodno rešitev, naj bo to zamenjava ali vračilo denarja. Največja prednost spletnega nakupovanja pri določenih trgovcih pa je brezplačna menjava izdelka. Tako smo lahko varni in nam spletno nakupovanje ne predstavlja več tveganja pred napačnim nakupom.

Biti zvesti kupec

Preden nakupimo otroška oblačila na spletu, se nam splača postati zvesti kupec pri spletni trgovini. To pomeni, da naši najljubši spletni trgovini sledimo, se vpišemo na njihove novice ali postanimo njihovi prijatelji na socialnih omrežjih. Spletni trgovci namreč velikokrat svoje sledilce in zveste kupce tako obvesčajo o novostih, akcijah, brezplačnih poštninah in različnih ugodnostih, ki vam omogočajo ugodnejši nakup. Pa veselo in prijetno nakupovanje!