Najboljši nasveti za uporabo ognjičeve kreme

Ognjičevo kremo lahko uporabljamo na mnogo koristnih, zdravilnih in lepotnih načinov. Deluje protivnetno, protimikrobno in protivirusno, zato jo lahko brez skrbi nanašamo na kožo. Ognjič uporabljamo predvsem v obliki topikalnih pripravkov pri zdravljenju vnetnih reakcij na koži in sluznicah. Ker sestavine v ognjičevi kremi ne vsebujejo toksičnih snovi je primerna in učinkovita pri mnogih težavah s kožo (1).

Najboljši nasveti za uporabo ognjičeve kreme

Pospeševanje celjenja rannajboljši nasveti za uporabo ognjičeve kreme

Zaradi protivnetnega in protibakterijskega delovanja ognjičeva krema pospešuje celjenje ran in jih razkužuje (2).

Za zdravljenje brazgotin

Brazgotine po operacijah ali poškodbah bodo obledele, če jih boste redno negovali z ognjičevo kremo (3).

Za nego opeklin

Lažje opekline namažite z ognjičevo kremo in narahlo zavijte z gazo. Postopek lahko brez omejitve ponavljate dokler se opeklina ne zaceli.

Za blaženje ozeblin

Lažje ozebline in rdečino na koži namažite z ognjičevo kremo in takoj boste občutili olajšanje, saj se bo takoj začel postopek celitve (4).

Za občutljivo in suho kožo

Vsakodnevna nega občutljive in suhe kože je zelo pomembna, včasih je namesto dragih kozmetičnih krem, ki vsebujejo parfume, dobro uporabiti naravno ognjičevo kremo.

Za razpokane ustnice

Pozimi, ko so ustnice zaradi mraza in vetra razpokane in vnete, lahko namesto balzama za ustnice uporabimo ognjičevo kremo (5).

Celjenje ran , ki so posledica okvar ven na nogah

Krčne žile, ki nastanejo zaradi okvarjenih ven na nogah, bomo uspešno zdravili z nanašanjem ognjičeve kreme.

Pomaga pri glivičnih obolenjih kože in stopal

Z redno nego kože, posebej stopal, z ognjičevo kremo bomo uspešno zdravili in preprečevali glivična vnetja.

Pomaga pri vaginalnih glivičnih vnetjih

Vaginalna glivična vetja povzročijo bakterije in glivice, zlasti če je imunski sistem oslabljen. Vnetje nožnice lahko na zelo nežen način zdravimo z ognjičevo kremo, saj deluje protibakterijsko in zdravi vnetja.

Ugodno deluje pri hemoroidih

Hemoroidi, ali zlata žila, kakor jim radi rečemo, pesti mnogo ljudi med nami. Nastanejo zaradi mnogih vzrokov, pogosto doletijo ljudi, ki veliko sedijo, stojijo, nosečnice, preveč dobre hrane in podobno. Hude oblike mora obravnavati zdravnik, lažje pa lahko zelo uspešno zdravimo in preprečujemo z ognjičevo kremo.

Ognjičeva krema je primerna za nego dojenčkove kože

Plenični izpuščaji mnogim mladim mamicam delajo veliko skrbi, saj se nežna dojenčkova ritka hitro vname. Rdečino in vnetje uspešno negujemo z ognjičevo kremo, ki tudi preprečuje nadaljnja vnetja.

Z ognjičevo kremo lahko negujemo preležanine pri invalidih in starostnikih

Mnogi invalidi in starostniki zaradi dolgotrajnega ležanja dobijo preležanine, ki se lahko odprejo in spremenijo v zelo boleče rane. Ognjičeva krema je zaradi svojega delovanja idealna za nego teh ran, saj jih razkuži in pospeši celjenje.

Z mazilom lahko pozdravimo kraste v nosu

Pri hudih in dolgotrajnih prehladih se sluznica v nosu zadebeli in vname, nastanejo kraste, ki se lahko dolgo celijo. Ker ognjičeva krema deluje protivnetno in protimikrobno, se rane v nosu z njeno uporabo hitreje celijo.