Nasveti pri opremljanju spalnice – 5 najpomembnejših

Za opremljanje spalnice, si ljudje nedvomno vzamemo največ časa, hkrati pa samo opremljanje spalnice, pogosto pride na vrsto šele v zadnji fazi opremljanja stanovanjskih prostorov. Pogosto opremo hiše začnemo z kuhinjo, kopalnico, otroškimi sobami in šele nato so na vrsti spalnice.

Nasveti pri opremljanju spalnice

Nasveti pri opremljanju spalnice

V tem prispevku si bomo pogledali na kaj se splača biti pozoren pri samem opremljanju spalnice.

1.Spalnico opremimo po okusu obeh partnerjev

Glede na to, da praktično tretjino svojega življenja preživimo v spalnici, je prva misel, ki nas naj spremlja pri njenem opremljanju, ta, da spalnico opremimo v stilu in okusu obeh uporabnikov. Pogovorita se o barvah spalnice, pogovorita se o postavitvi in razporeditvi pohištva v spalnici in predvsem najdita kompromis, da se bosta v novi spalnici, oba počutila dobro.

2. Stil spalnice uskladimo s stilom v ostalih prostorih

Spalnica nedvomno ni v hiši nek izoliran prostor, ki bi moral kakorkoli drugače izstopati od ostalega bivalnega ambienta. Zadošča, da pohištvo v spalnici preprosto nadaljujejo v stilu, ki smo ga izbrali že za dnevni prostor in druge sobe. Če smo ljubitelj masivnega lesa, bo njegova toplina in domačnost, še posebej prišla do izraza v spalnici. Če pristajamo na moderno pohištvo, opremimo v modernem stilu tudi našo spalnico.

3. Eksperimentiranje z razporeditvijo pohištva po spalnici

Ni ju dveh spalnic (razen v blokovskih stanovanjih) da bi imeli enak prostor in enako postavljene stene, namenjene spalnici. Zato si za svojo razporeditev pohištva poiščimo sebi primerno rešitev brez, da se oziroma za tem, kako imajo svojo spalnico in pohištvo v njej, razporejeno sosedje ali prijatelji.

Zakonska postelja naj bo odmaknjena od okna in vrat v spalnico, namesto klasične garderobne omare, razmislimo o vgradni, namesto klasičnih nočnih omaric ob postelji, razmislimo o takšnih, ki se morda v sam posteljni okvir, tekom dneva, pospravijo.

4. Spalnica po meri

Nikjer ne piše, da je edina in najboljša ponudba spalnic, izključno ta, ki jo najdemo v katalogih in velikih trgovskih centrih s spalnicami. Preverimo povsod. Ponudbe spalnic je na trgu ogromno, mnogokrat tudi spletna ponudba spalnic, vključuje tudi že dostavo in montažo pohištva. Pa še garancijo in različne, ugodne obročne možnosti nakupa spalnice. Več kot imamo na voljo časa za raziskovanje ponudnikov, bolj se nam bo slednje obrestovalo kasneje, ko bo pohištvo v naši spalnici že stalo.

5. Povabite se svetovalca na dom

Današnji, popolnoma spremenjen način in ritem življenja, nam omogoča, da tudi pri opremljanju spalnice, ne izgubljamo dragocenega časa. Med ponudniki spalnic, poiščite in izberite takšnega, ki vam omogoča tudi dejansko svetovanje v vašem spalnem prostoru. V kolikor si boste dali izdelati spalnico po meri, pa bo slednje, v vsakem primeru, obvezno.