Zakaj kupiti električno kolo

Električno kolo, predvsem mestno in potovalno električno kolo vse bolj navdušuje številne Slovence. Je enostavno, nudi popoln užitek, z njim se pripeljete točno na tisto mesto, kamor ste si želeli in vse to, brez da bi se preveč utrudili. Vožnja ni le udobna, ampak tudi praktična in okolju prijazna, predvsem pa mnogo lažja, kot če bi se na isto pot odpravili z navadnim kolesom. Naj povemo še to, da v primerjavi z navadnim kolesom, isto pot opravimo hitreje.

Predvsem mestno električno kolo je idealno za vožnjo tako v prostem času, kot tudi za prevoz v službo, v šolo, po nakupih ipd. Primerno je za vse generacije, pravzaprav za vsakogar, ki ga zanima zdrava mobilnost, v času prometnih konic pa tudi hitra mobilnost. V primerjavi s stoječimi vozili, se kolesar non stop vozi. Posebej je primerno za starejše in za ljudi z različnimi zdravstvenimi težavami, ki morajo paziti, da se ob telesni aktivnosti ne utrudijo preveč. Sicer pa predlagamo nakup električnega kolesa vsakomur, ki si želi nekaj več udobja in praktičnosti. Najudobnejša mestna električna kolesa najdete v kolesarski trgovini newbike, na Šmartinski 106 v Ljubljani.

Električno kolo nas ohranja pri zdravju četudi uporabljamo njegovo električno pomoč, saj moramo pedala poganjati sami, le da je za to potrebno veliko manj moči kot pri klasičnem kolesu. Celotno telo je še vedno v gibanju, aktivni drži, le z razliko, da nam pri poganjanju pomaga električni motor. Pomoč vklopimo samo takrat, ko to sami želimo, njegovo delovanje je pod našo kontrolo, spremljamo ga na digitalnem zaslonu, skratka jo prilagajamo sproti, glede na svoje potrebe.

Električno kolo nam omogoča varno in stabilno vožnjo ravno zato, ker smo na kolesu lahko vsak trenutek spočiti, torej osredotočeni na vožnjo in na doganjanje na cesti.

Električno kolo je lahko odlična zamenjava za avto ali javni prevoz, največja prednost je zagotovo 100 % mobilnost, saj se z njim pripeljete točno na tisti naslov, oz pred tisto stavbo, kamor ste namenjeni.