Nasveti za lepo kožo na obrazu

Za lepo in sijočo kožo na obrazu lahko največ naredimo sami, z vsakodnevno nego. Koža je naš največji organ, na njej se zrcali naše telesno in pogosto tudi duševno zdravje. Na tržišču je na voljo že toliko različnih krem za nego obraza, da se je resnično težko odločiti za pravo. Mnogi nasveti za lepo kožo na obrazu temeljijo na naravni kozmetiki, ki ne vsebuje alkoholov in umetnih snovi. A za resnično lepo in sijočo kožo je potrebno narediti še malo več. Predvsem se je za lepo kožo potrebno posvetiti celotnemu organizmu, saj imajo samo zdravi, srečni in zadovoljni ljudje, lepo in sijočo kožo na obrazu.

Sorodno tej vsebini, boste našli tudi prispevek na povezavi, kjer opisujemo najboljše nasvete za uporabo ognjičeve kreme.

Nasveti za lepo kožo na obrazu – uživajte hrano, bogato z vitamini

Naše zdravje se vedno začne pri naši prehrani! Za čisto in sijočo kožo je zdrava hrana izrednega pomena, saj so za nečisto kože pogosto odgovorne tudi prebavne težave. Če želimo svojo kožo očistiti nepravilnosti, mozoljev in ogrcev, ter da zopet zasije v zdravju, moramo skrbno izbrati, kaj bo na našem jedilniku. Izbirajmo naravna proteinska živila, kot so ribe, oreščki in žita. Na naših krožnikih naj bo dnevno zelenjava, predvsem brokoli, zelena zelenjava, paradižnik in rdeča pesa. Nasveti za lepo kožo na obrazu vedno vsebujejo tudi uživanje omega-3 maščobne kisline, ki zmanjšujejo vnetja, tudi na obrazu. Omega-3 maščobne kisline najdemo v oreščkih, ribah in oljih, lahko pa jih uživamo tudi v obliki prehranskih dopolnil. V svojo prehrano moramo vključiti tudi veliko vitamina C, ki ima veliko vlogo pri nastajanju kolagena, ki je pomemben za normalno delovanje kože!

Nasveti za lepo kožo na obrazu

Za lepo kožo na obrazu moramo razstrupiti telo

Nepravilnosti na koži so pogosto posledica prevelike količine strupov v našem organizmu. Za lepo in sijočo kožo se moramo lotiti celovitega razstrupljanja telesa. Na voljo imamo veliko načinov razstrupljanja, odločimo se za program, ki je primeren za naše zdravstveno stanje in počutje, da nas ne bo razstrupljanje telesa še bolj izčrpalo. Ko se bo naše telo očistilo strupov, se bo posledično izboljšalo delovanje jeter, ledvic in črevesja, prebava se bo uredila, kar se bo kmalu poznalo tudi na našem obrazu. Ko se odločimo za razstrupljanje, se moramo vsaj teden dni izogibati sladkorju in slanim prigrizkom in če se bomo dosledno držali navodil, bo nagrada izboljšan imunski sistem in lepa, sijoča koža na obrazu.

Viri:

Markus Wiesnauer, Homeopatija za dušo

Laurel Vukovic, Zdravilo iz narave