Okrasne kuverte lahko pošljemo tudi »kar tako«!

Okrasne kuverte lahko gledamo iz dveh zornih kotov, ki ju bomo nekoliko podrobneje predstavili v nadaljevanju. Razlikujeta se po namenu, a v samem bistvu je obema skupna skrb do prejemnika. Tista skrb, ki ga dviguje in razlikuje od ostalih »povprečnih« oseb, ki jih srečujemo v vsakdanjem življenju. Pa si poglejmo najprej okrasne kuverte za rojstni dan, vabila in podobno.

Okrasne kuverte po možnosti izdelajte kar sami

Okrasne kuverte v katere položimo voščilo, čestitko za rojstni dan ali vabilo za sveti krst…  po možnosti naredimo kar sami. Resda dobimo v trgovinah marsikaj, a mogoče je bolje izdelati lastno kuverto, kateri se boste popolnoma posvetili in naredili res nekaj unikatnega. Izberite primeren scrapbook papir, zapognite vogale, uporabite lepilo in izdelajte kuverto. Tako kuverto lahko po potrebi polepšate še s kakšnim odtisom štampiljke ali pa s kristalčki, bleščicami in perlicami.

Okrasne kuverte A5 pa lahko pošljete tudi »kar tako«

Kuverte A5 ali katero koli drugo dimenzijo kuvert lahko okrasite katerikoli dan za kogarkoli. V tujini imenujejo tovrstno umetno »snail mail art«(1). Gre za to, da kuverto porišete, pobarvate, nalepite kolaž… skratka ustvarjalno uredite, da bo pritegnila pogled že na pošti – kaj šele, ko jo bo v roke dobil prejemnik. Poglejte si primere na Pinterestu, kjer boste videli kaj vse premore človeška domišljija. Z ustvarjalnim pristopom postane dolgočasna kuverta, pa naj bo običajna pisarniška amerikanka ali rumena oblazinjena kuverta, likovni dosežek, če hočete – umetnina. Prepričan sem, da bo prejemnik kuverto shranil, tako kot voščilo ali vabilo v njem. Si predstavljate kako počaščen bo, ko bo prejel takšno umetnino.

Okrasne kuverte so tako več kot samo embalaža, ki preprečuje nezaželene vpoglede v njeno vsebino. Okrasne kuverte so izkaz vaše ustvarjalnosti in odnosa do prejemnika kuverte. Bolj kot se boste torej potrudili, boljši vtis boste naredili na prejemnika. Pa prijetno in domišljije polno ustvarjanje.

Preberite še: Kako hitro izdelati čestitko za rojstni dan