Posebnosti pri prodaji kuhinj po meri

Bralci naše spletne strani, ki nas spremljajo v naših zapisih, predvsem v zadnjem, v katerem smo govorili o veščinah, ki so potrebne pri prodaji vgradnih omar, so nas preko različnih poti, prijazno opomnili, da bi lahko podoben članek na to temo, naredili tudi za prodajalce kuhinj po meri.

Nekatere izmed veščin se tako pri obojih prepletajo, obojim mora biti iz vidika prodajnih veščin, domača pristna in strokovna komunikacija z bodočimi strankami, oboji pa morajo tudi dobro poznate strokovno plat svojih produktov, ki jih ponujajo na trgu.

Kuhinje po meri, za razliko od vgradnih omar, verjetno vsebujejo še kar nekaj več potrebnih veščin, saj je tudi sam produkt od vgradne omare, nekoliko bolj zahteven.

opremljenost kuhinjeskega kotaČe sta paleti barv in materialov, ki jih ponujajo tako prodajalci vgradnih omar kot prodajalci kuhinj po meri, še lahko enaki in, če so lahko podobni tudi materiali, gre pri kuhinjah po meri, vseeno za še več dodatkov, pa tudi vprašanja potrebnega poteka vodovodnih in elektro inštalacij so pri kuhinjah po naročilu, bolj na mestu, kot je to v primeru vgradne omare.

Kuhinje po meri je hkrati potrebno znati izrisati v kakšnem dobrem računalniškem programu za izris kuhinj (gaston), hkrati pa je še boljše, če imamo tak program za izris kuhinje, ki zmore hkrati tudi voditi evidenco porabe materiala ter izračunati ceno za izdelavo takšne kuhinje po meri.

Pri nas, v Sloveniji se sicer s prodajo kuhinj po meri, ukvarja vsak večji kuhinjski salon, a je treba vedeti, da je ravno na področju kuhinj, konkurenca najtrša, kar se tiče pohištva.

Kuhinje po meri se zraven trgovskih salonov, ponujajo tudi po elementih, na bolhi, v lesnini, in še in še.

Obenem pa kuhinje po meri ponuja tudi ogromno mizarjev, ki so specializirani za notranjo opremo. Veščine torej, ki so potrebne za kakovostno predstavitev ponudbe kuhinj po naročilu in merah posameznih prostorov, zajemajo tako komunikativna znanja svetovalcev in izrisovalcev kuhinj, kot tudi konkretno strokovna znanja, saj je pri prodaji kuhinj potrebno poznati tudi vrste ročajev za posamezne kuhinje elemente, vrste in  načine možnosti vgradnje posameznih elementov v kuhinji, vrsto gospodinjskih aparatov, ter obvladati strokovno in natančno izmero prostora, kjer bo kuhinja tudi stala.