Prednosti vlaganja v ekipe in skupinske zmage

Spodaj so opisane prednosti vlaganja v ekipe in skupinske zmage

Prednosti vlaganja v ekipe in skupinske zmagePortugalska ima Ronalda, Brazilija ima Neymarja, Argentina ima Messija in Nemčija ima ekipo. Tudi če mislite, da je nogomet najboljši, ko je prepuščen drugim ljudem, ta internetna fama lepo poudarja, zakaj je ekipa skoraj vedno učinkovitejša od posameznih zvezdnikov in tudi, če imate srečo, da imate ekipo, polno izjemnih posameznikov, jih morate še vedno združiti v ekipo, da bi dobili najboljše rezultate od njih.

Team Building je naložba in ne strošek

V zadnjih letih se delodajalci vedno bolj zavedajo pomena celovitega pristopa k upravljanju. Člani osebja, kot so subvencionirana telovadba in interni spa-centri (parne prhe, masažne kopeli ipd.) so bili videti kot čista razkošja, zdaj pa se jim zdi način, kako pomagati zaposlenim, vedno bolj pomemben.

Upravljalci ekip ne skrbijo samo za lastno zdravje in za to, da da imajo čim manj bolniških med svojim zaposlenimi, pri kateri je na produktivnost vplivala njihovo slabo počutje.

Podobno so podjetja razvila vse večjo spoštovanje potrebe po dejavnem delovanju pri izgradnji skupin, namesto da bi le domnevala, da se bo to zgodilo seveda brez potrebe po upravljanju.

Prednosti vlaganja v ekipe in skupinske zmage

Koristi za izgradnjo ekipe so preveč pomembne, da jih prepustite naključju

Zmogljivosti za izgradnjo tima se pokažejo v tem, da bo večina ljudi prišla na delo in naredila vse, kar je zaznala, da je njihova služba. Med delovnim časom bodo sodelovali s svojimi kolegi, tako kot je potrebno, vendar lahko na nekaterih delovnih mestih to zahteva minimalno zahtevo in še manj potrebe po interakciji v obliki neposrednega stika s človekom.

Tudi, ko ljudje sodelujejo kot del svojega dela (iz oči v oči ali kako drugače), je zelo odprto vprašanje, ali je takšen poklicni angažma učinkovita podlaga za smiselno oblikovanje skupin.

Podobno je družbena interakcija, drugačna od strukturiranih ekipnih dejavnosti.

uspeh ekipe

Čeprav socialne dejavnosti imajo številne prednosti, lahko tudi ustvarijo izzive za menedžerje, saj lahko nenamerno vodijo k oblikovanju neuradnih “podskupin”, v škodo celotne ekipe.

Zato morajo delodajalci, ki želijo doseči čim večje rezultate od svojih zaposlenih, tako v smislu svojih individualnih talentov kot glede njihovega prispevka k ekipi, vključiti dejavnosti team buildinga v njihov pristop upravljanja.

Dejavnosti na kraju samem so dobre, dejavnosti izven kraja so še boljše.

Čeprav lahko dejavnosti na področju gradnje skupin na kraju samem dajo dobre rezultate in so vsekakor precej boljše od nič, so najboljši rezultati običajno pridobljeni iz dogodkov, ki se odvijajo izven mesta.

Prvič, ideja o organizaciji dogodka za izgradnjo ekipe izven pisarne takoj pošlje signal, da je vsakodnevno delo zapuščeno (dobesedno) in prav tako pomaga ustvarjati občutek svežine in navdušenja.

V bistvu pripomore k okrepitvi dejstva, da zaposleni gredo na dogodek, in ne le na sestanek. Kot vsakdo, ki ima izkušnje s storitvami za stranke in / ali motivacijo zaposlenih, dobro veste, da morate vsaj izpolniti pričakovanja in v najboljšem primeru jih želite presegati.

Z drugimi besedami, zdaj, ko ste ustvarili občutek za dogodek z offsite dogodkom, morate svoje zaposlene pripeljati v navdušujoče okolje, ki ga bodo resnično vzeli iz običajnega delovnega območja in spodbudile njihovo najboljšo učinkovitost in najvišjo raven sodelovanja, da bi ustvarili pomembne rezultate, ki bodo trajali dolgoročno.

Prednosti vlaganja v ekipe in skupinske zmage si lahko ogledate tudi na primeru kjer smo opisovali Kako voditi ekipo za spletni uspeh.