Ideje za boljše timsko delo in team building

Izobraževanje ekip in sposobnosti timskega dela so ključnega pomena za vašo učinkovitost kot manager ali podjetnik. Tudi, če še niste v vodilni vlogi, boljše razumevanje timskega dela, lahko vpliva na učinkovitejše zaposlene in vam daje dodatno prednost v vaši pisarni.

Uspešnost team buildinga je, če lahko vaša ekipa doseže nekaj večjega in učinkoviteje deluje kot skupina istih posameznikov, ki delajo sami. S krepitvijo ekipe dobite močno sinergijo posameznikov. Vendar pa so v izgradnji ekipe z visoko zmogljivostjo ključni različni dejavniki.

team building ideje

Prvi kritični dejavnik uspešnosti timskega dela je, da so vsa prizadevanja ekipe usmerjena v enake jasne cilje, cilje skupine. To se močno opira na dobro komunikacijo v ekipi in skladnost v odnosih med člani.

Drugi pomemben element je raznolikost spretnosti in osebnosti. Ko ljudje v celoti izkoristijo svoje prednosti, lahko kompenzirajo pomanjkljivosti drugih. Ko se različne vrste osebnosti uravnotežijo in dopolnjujejo, se začne pohod na skupinske zmage.

Team building ideje

Tukaj je nekaj dodatnih idej, tehnik in nasvetov za team building, ki jih lahko poskusite v svojih situacijah.

Poskrbite, da bodo cilji ekipe povsem jasni in popolnoma razumljivi ter sprejeti med vsemi člani ekipe (1).

Prepričajte se, da obstaja popolna jasnost v tem, kdo je odgovoren za kaj. Potrudite se, da se izognete prekrivanju avtoritete. Na primer, če obstaja tveganje, da bosta na določenem področju konkurirala dva člana ekipe, poskusite razdeliti to območje na dva ločena dela in vsakemu bolj natančno nadzorovati v enem od teh delov glede na moč posameznika in osebne nagnjenosti.

Za vprašanja, ki se opirajo na soglasje in zavezanost ekip, v proces odločanja vključite več članov celotne ekipe. Na primer, uporabite skupinske seje s kolektivnimi razpravami o morebitnih možnostih odločanja ali predlogih rešitev.

Kaj želite doseči tukaj je, da vsak član ekipe čuti svoje lastništvo v končni odločitvi, rešitvi ali ideji. Bolj ko se počuti tako, bolj je verjetno, da se bo s tem strinjal in se zavezal k odločenemu ravnanju.

Prepričajte se, da ni blokiranih linij komunikacij in vi in ​​vaši ljudje ostanejo v celoti o vsem obveščeni.

Izkoristite zaupanje s svojimi člani ekipe tako, da enkrat v enkratnem času preživite v ozračju odprtosti in poštenosti. Bodite zvesti svojim zaposlenim, če od njih pričakujete isto (2).

Dovolite svojim članom, da sami formirajo ekipe, da si med sabo zgradijo zaupanje in odprtost pri dejavnostih in dogodkih za izgradnjo skupin. Dajte jim nekaj priložnosti za ekstra socialni čas v ozračju, ki spodbuja odprto komunikacijo. Na primer, v skupini za kosilo v petek.

Bodite previdni pri medosebnih vprašanjih. Prepoznajte jih zgodaj in z njimi ravnajte do popolne rešitve. Nikoli ne zamudite priložnosti za pooblastitev svojih zaposlenih. Recite hvala ali pokažite spoštovanje dela posameznega igralca.
Ne omejite se na negativne povratne informacije. Kadarkoli obstaja možnost, nagradite tudi pozitivne povratne informacije.
Končno, čeprav je timsko delo in team building lahko izziv, so nagrade, izhajajoče iz timskih uspehov, vredne več, že zaradi tega, ker je nagrajenih hkrati več ljudi.

Oznake besed: team building ideje